Üstsüz fotoğraftan dev tazminat kazandı

Üstsüz fotoğraftan dev tazminat kazandı

Cambridge Düşesi Kate Middleton'un üstsüz fotoğraflarının yayınlanması nedeniyle açtığı davayı kazandı.

2012 yılında çift Fransa'nın güney doğusundaki Provence'de tatil yaparken çekilmiş ve Fransız Closer dergisinde yayınlanmıştı. Kate Middleton'ın mayolu fotoğrafları ise yerel gazete La Provence'te yayınlanmıştı. Bunun üzerine Prens William ve Kate dergiye dava açmıştı. İngiltere Prensesi Kate, üstsüz fotoğraflarının yayınlanması nedeniyle açtığı davayı kazanarak 100 bin euro almaya hak kazandı.

fdd43be97997c74bc922d9c52bac4eb8.jpeg
Kate Middleton’ın fotoğrafları 2012 yılında Fransız Closer dergisi tarafından basıldı. Kraliçe Elizabeth’in yeğenine ait özel bir şatonun terasında üstsüz güneşlenirken görüntülenen düşesin yanında Prens William vardı. Paris merkezli ajans fotoğrafçıları Cyril Moreau ve Dominique Jacovides, İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerini teleobjektiflerle çekmekle suçlanıyordu.


Suçlamaların yöneltildiği diğer kişiler ise Closer'ın editörü Laurence Pieau, derginin sahibi olan Mondadori grubu yöneticisi Ernesto Mauri, La Provence fotoğrafçısı Valeria Suau ve La Provence editörü Marc Auburtin.
Prens, eşinin üstsüz fotoğraflarının yayınlanmasının “şoke edici” olduğunu ifade ederken, bunu annesi Lady Diana’nın yaşadıklarına benzer bir taciz olarak gördüğünü belirtti. Prens Williams'ın annesi Prenses Diana 1997 yılında Paris'te fotoğrafçılar tarafından takip edilirken geçirdiği bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.