Uygulamalı eğitime tam destek

Uygulamalı eğitime tam destek

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü 4.Sınıf öğrencileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen ile birlikte, Uçak Kardeşler Seferihisar narenciye işleme ve paketleme tesisini ziyaret etti.

Öğrenciler, Seferihisar mandalinası'nın yetişmesi, toplanması, boylanması, paketlenmesi ve paletlenmesi, vb. tüm süreçleri yerinde uygulamalı olarak inceleme şansı buldular. Ziyaret süresince, Uçak Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, misafir öğrencilere kendisi eşlik etti ve bilgiler verdi. 

Geleceğin ziraat mühendisleri iyi tarım uygulamasıyla, mandalina yetiştirme ve paketleme sektörünün önde gelen isimlerinden Uçak Kardeşler narenciye tesisleri ziyaretinde; Meyvenin yetişmesinden toplanmasına, depolanmasından işlenmesine, paketlenmesinden araca yüklenmesine kadar geçen tüm süreçleri Prof. Dr. Fatih Şen ve Hayrettin Uçak ‘dan dinlediler ve uygulama safhasını canlı olarak gördüler. 

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ADAYLARIMIZA HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK

Mandalina’nın üretimden paketlenerek sofraya ulaşmasına kadar yapılan çalışmaların püf noktalarını, ziraat mühendisi adaylarına uygulamalı olarak anlatan Hayrettin Uçak; “Sektörde ziraat mühendislerinin önemi ve katkıları son derece önemlidir. Fakültede çok daha fazla uygulamalı eğitim almaları gerektiğini düşünüyorum. İşletmemizin kapısı her zaman ziraat fakültesi öğrencilerimize açıktır.” Diyerek, gençlere Uçak Kardeşler bünyesinde çalışma imkanıda bulabileceklerini ifade etti. 

FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNE KAPILARINI AÇAN UÇAK KARDEŞLER’E TEŞEKKÜRLER.  

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih ŞEN; "Öğrencilerin tesiste paketleme ve yeni hasat sonrası teknolojileri yerinde uygulamalı olarak görme fırsatı buldular. Bu ziyaret öğrencilerimizin eğitimlerine önemli katkılar sağlamıştır, Uçak Kardeşlere bizlere kapılarını açtığı için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.