Uykusunda bunu yapıyorsa dikkat!

Uykusunda bunu yapıyorsa dikkat!

Düzenli, verimli ve sağlıklı bir uyku, çocuk gelişimi için oldukça önemli. Uykuyla ilgili pek çok şey de çocuğunuzun eğitiminin bir parçası. Uyku eğitimiyle tuvalet eğitiminin kesiştiği nokta olan yatak ıslatmaya karşı neler yapmak gerekiyor?

Tuvalet ve uyku eğitimi, çocukların kişisel gelişimi için oldukça büyük birer adım. Her çocuğun kendine has kişilik özellikleri olduğu için uyku alışkanlıkları farklılık göstermesine rağmen, uyku eğitiminin temeli aşağı yukarı aynıdır. Çocuklarda farklı nedenlerle ortaya çıkan yatak ıslatma problemleri de hem uyku hem de tuvalet eğitiminin buluştuğu bir noktada yer alıyor. Kişisel gelişimi adına çocuğun atlatması gereken bir süreç olan yatak ıslatma, nasıl durdurulur?

1- Suçlamaktan vazgeçin

Çocuğunuzu yatağını ıslattığı için suçlamak ve ona kızmak, kendisini kötü hissetmesine ve daha çok strese girmesine neden olacaktır. Bu ise zaten zor olan sürecin daha da zorlaşmasını sağlar. Eğer çocuğunuz bu durumdan şikayetçi olarak yanınıza geliyorsa her şey daha kolay olur. Çocuğunuzla bu durumu konuşmazsanız, bunu yaşayan tek kişi olduğunu düşünerek kendisini yalnız hissedecektir. Bunun olmasına izin vermeyin.

2- Bir uzmanla görüşün

Pediyatristlerin bu konu üzerine eğildiklerini unutmayın. Doktorunuzla muhtemel sebepler hakkında konuşun. Pek çok kez fiziksel sorunlardan ziyade, psikolojik sorunların neden olduğunu da unutmayın.

3- Uyku saatinden önce şöyle bir tuvalete uğrayın

Uyumadan önce tuvalete gitmeye zorlamak yerine biraz daha yapıcı bir dille ona yaklaşın ve çocuğunuzun tuvalete gitmesini sağlayın.

4- Pozitif yönlendirmeler yapın

Bir mantar pano hazırlayıp çocuğunuzun yatağını kuru bıraktığı her gün için küçük ve sevimli kağıt veya etiketler asın. Birlikte yaparsanız hem iletişiminizi çeşitlendirecek, hem de onun iyimserleşerek bu sorunu atlatmasını sağlayacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.