Uysal, “İşlemeyen, adının dışında hiçbir demokratik tarafı olmayan bu fiili siyaset, mutlaka değişmelidir!”

Uysal, “İşlemeyen, adının dışında hiçbir demokratik tarafı olmayan bu fiili siyaset, mutlaka değişmelidir!”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda demokratik seçim ve demokratik rekabet için yapılması gerekenleri açıkladı


“İşlemeyen, adının dışında hiçbir demokratik tarafı olmayan bu fiili siyaset, mutlaka değişmelidir!”

 

 

“24 Haziran Seçimlerinde Millet İttifakı; içinde bulunduğumuz olumsuz sarmaldan çıkışın, Türkiye’nin derinden nefes alışının miladı ve vesilesi olacaktır inşallah”

 

İktidarın, maddi kaynaklara ve medyaya erişim başta olmak üzere yapısal olarak siyasi rekabette üstünlük kurduğunu ifade eden Uysal, şunları söyledi:

 

“Bu fiili siyaset, mutlaka değişmelidir!”

Değişim önce siyasetten başlamalı! Türkiye'yi değiştirme iddiasında olanlar, değişimi öncelikle kendisinden başlatmalıdır! İşlemeyen, adının dışında hiçbir demokratik tarafı olmayan bu fiili siyaset, mutlaka değişmelidir!

Maddi kaynaklara ve medyaya erişim başta olmak üzere, yapısal olarak siyaset; maalesef ki bireylere ve topluma kapatılmış durumda. Üzülerek görüyoruz ki; kirli kaynaklara sahip olanlar, baştan avantajlı oldukları siyasi rekabette üstünlük sağlıyor.

 

“Tek adam rejimi içerisinde ‘tek adam tek ses’ mantığıyla yayın yapıyorlar”

Hepimizin verdiği vergilerle varlığını sürdüren, objektif, herkese eşit mesafede durarak halkı yorumsuz bir şekilde bilgilendirme asli amacıyla yayın yapması gereken TRT başta olmak üzere ulusal yayın yapan tüm kuruluşların halkın bilgi alma özgürlüğüne kastederek, tek adam rejimi içerisinde ‘tek adam tek ses’ mantığıyla yayın yapmalarını da üzüntüyle takip ediyoruz.

Diyoruz ki bu çıkmaz sokaktaki mücadeleyi kırmanın yolu vardır, o yol da siyaseti demokratikleştirmekten, milleti siyasetin istinat noktası yapmaktan geçmektedir. Diyoruz ki üyeliklerin seçim kurullarında teminat altına alındığı, önseçimin tüm siyasi partiler için şart olduğu, dar bölge veya seçmen tercihinin belirleyici olacağı tercihli daraltılmış bölge modeli esas alınmalıdır.

 

“İşleyen bir demokrasi tahsis etmek istiyoruz”

Bu düzende milletvekilleri rehin alınmıştır. Kişiliği sıfırlanmış ve inanmadıkları düzenlemelere, milletin menfaatleri aleyhine her gün el kaldırmakta, karar vermektedir. Diyoruz ki işleyen bir demokraside milletin temsilcileri dayatmalarla karşı karşıya kalmaz ve hür iradesiyle egemenliğin taşıyıcısı olur. İşleyen bir demokraside Türkiye'nin kronikleşmiş pek çok meselesi kendiliğinden çözülür. Ne Şeker yasaları, ne ihale kanunları, ne şahıslara özel düzenlemeler, ne de keyfi aflar Türkiye'nin ve TBMM’nin gündemini meşgul etmez.

 

“Millet İttifakı; Türkiye’nin derinden nefes alışının miladı ve vesilesi olacaktır”

 

Diyoruz ki ancak bu şekilde, bugün maruz kaldığımız fiili 'Atama Demokrasi'den ‘Asli demokrasiye’ geçebiliriz. 24 Haziran Seçimlerinde Millet İttifakı; inşallah bu olumsuz sarmaldan çıkışın, Türkiye’nin derinden nefes alışının miladı ve vesilesi olacaktır. 2007'den bu yana fiilen kapanmış olan siyasal rekabet, yeniden Millet İttifakı ile açılacak ve Türkiye gerçek gündemini konuşmaya imkân bulacaktır.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.