Uzay istasyonu yapımında görev alan mühendis Uzay Kampı Türkiye'de

Uzay istasyonu yapımında görev alan mühendis Uzay Kampı Türkiye'de

NASA Kennedy Uzay Merkezi’nde Küresel Uzay Elçisi olarak görev alan Dr. Ravi Margasahayam, 6 Mart Cuma günü Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret ederek öğrencilerin sorularını cevapladı.

HUGO BOSS Tekstil Sanayi tarafından düzenlenen “Future Summit 2020” etkinliğine katılmak üzere İzmir’e gelen Dr. Ravi N. Margasahayam, Uzay Kampı Türkiye’ye misafir konuşmacı olarak katılarak öğrenciler ve öğretmenlerle buluştu. Öğrencilere, 28 yıllık NASA kariyerinden ve NASA’nın Jet İtki Laboratuvarı’nda Küresel Uzay Elçisi olarak günümüzde yaptığı çalışmalardan bahsederek meslek seçimleri konusunda onları yüreklendirici açıklamalar yaptı. Dr. Ravi Margasahayam; kampın “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası” programına Antalya, Bursa, İstanbul ve Ordu’dan katılan toplam 111 öğrenci ve 9 öğretmenin uzaya dair sorularını cevapladı.

Makina Mühendisliği lisans derecesini sahip olan Dr. Ravi, Amerika Birleşik Devletleri'de Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında yüksek lisans yaparak akademik çalışmalarına devam etmiştir. Başarılı bilim insanı Kennedy Uzay Merkezi'ndeki görev yıllarında 100'den fazla Uzay Mekiği görevini desteklemiş, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen 400’den fazla kargo görevinden ve 700’ün üzerinde astronottan sorumlu olmuştur. NASA’nın Roket Fırlatma kaynaklı Gürültü ve Titreşim Teknolojisi konusunda en yetkili uzmanıdır. Dr. Ravi ayrıca, olağanüstü mühendislik ve güvenlik iyileştirmeleri konusundaki katkısından dolayı NASA’nın prestijli Gümüş Snoopy Ödülü'nü almaya hak kazanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.