Uzman Psikolog Yazar Ebru Zorlutuna, Medya Ege TV'ye konuk oldu

Uzman Psikolog Yazar Ebru Zorlutuna, Medya Ege TV'ye konuk oldu

Pınar Yeşiltay Sevim ile Her Şeye Dair'in konuğu Uzman Psikolog Yazar Ebru Zorlutuna oldu.

Medya Ege TV ekranlarında Pınar Yeşiltay Sevim ile HER ŞEYE DAİR Programına bu hafta Okul Öncesi Psikoloğuna Sorulan 100 Soru Cevap kitabının yazarı Uzman Psikolog Ebru Zorlutuna konuk oldu.

Bu haftaki program konuğu son zamanların alanında en çok okunan kitaplarından “Okul Öncesi Psikoloğuna Sorulan 100 Soru Cevap” adlı eseri ile çok konuşulan, İzmir’in en yetkin özel okullarından birinde kurum psikoloğu olarak görev yapan Uzman Psikolog Ebru Zorlutuna oldu.

53278910_572473646564910_3289558552003215360_n.jpg

Pınar Yeşiltay Sevim’in sorduğu en çok merak edilen ve yanlış bilinen sorulara etkileyici ve açıklayıcı yanıtlar veren Zorlutuna; özellikle anaokuluna başlama yaşının her ne kadar 3 olarak refere edilse de eğer çocuğa bakım veren kişi anne değilse ve annenin çalışıyor olması hallerinde 2 yaş itibari ile anaokuluna başlanabileceği, anaokulunda çocuğun gösterdiği tutum ve davranışların aile odaklı nedenleri olabileceği, çocuğu tanıyıp bir birey olarak ele almanın önemi, en sık duyulan şikayetlerden çocuğum yemek yemiyor algısının anne baba eksenli olabileceği gibi aydınlatıcı bilgiler aktardı.

Özellikle davranış bozukluğu gösteren öğrencilere değinen uzman her ailenin EMDR yöntemini kabul etmediğini, EMDR olarak adlandırılan teknik ile çocuğun tüm depolanan anılarının silineceğini sanan ebeveynler olduğunu vurgularken psikologların uyguladığı bir yöntem olan EMDR’nin bir duyarsızlaştırma yöntemi olduğunu ve çocuğa ait anı depolarını silmeyeceğini özellikle de travma sonrası etkili olduğunu bildirdi. Her çocuğun biricik ve eşsiz olmasından yola çıkan Zorlutuna her vaka ve çocuk için uygulanması gereken tekniklerin farklılaşacağının altını çizdi ve çocuğu tanımanın önemine değindi.

Görmediğiniz, duymadığınız, bilmediniz hiçbir şey kalmasın bakış açısı ile nitelikli konuları ve farklı alanlarda uzman konukları programında konuk eden Pınar Yeşiltay Sevim ve Uzman Psikolog Ebru Zorlutuna’nın keyifli ve doyurucu sohbeti 5 Mart 2019 salı günü MedyaEge Tv ekranları farkı ile yayınlandı. Program tekrar yayınlarına MedyaEge TV ve Pınar Yeşiltay Sevim sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.