Uzmanı açıkladı! Koronavirüsü durdurmak için yeni önlem!

Uzmanı açıkladı! Koronavirüsü durdurmak için yeni önlem!

Bristol Üniversitesi Diş Hekimliği Profesörü Martin Addy, diş macununun hastalığı yakalama veya ağızdan yayma şansını azaltabileceğini belirtti

Diş hastalıkları profesörü yeni tip corona virüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek için insanları evden ayrılmadan önce dişlerini fırçalamaya çağırarak, diş macununun 3 ile 5 saat arasında koruyucu olabileceğini açıkladı. Bununla birlikte, diş macununun antimikrobiyal etkisinin sadece üç ile beş saat sürdüğü konusunda uyardı. Bu nedenle kişilerin, dışarı çıkmadan önce diğer insanlarla temas halinde etkinin en aza indirgenmesi için dişlerini fırçalamasını gerektiğini söyledi.

1266882-merak-edilen-soru-kuru-oksuruk-ile-koronavirus-belirtisi-oksurugu-nasil-ayirt-edecegiz-5e732c180c9b7.png

"3 İLE 5 SAAT ARASINDA KORUYOR"

Profesör Addy yaptığı açıklamada, "Bilim insanları, ağız ve burun kaplamalarını destekleyen Covid-19'un yayılmasında tükürük damlacıklarının rolünü vurguladı. Diş macunu, corona virüse karşı önerilen el yıkama jellerinde bulunanlarla aynı temizlik maddelerini içerir. Diş macununun ağızdaki antimikrobiyal etkisi üç ile beş saat devam eder ve böylece tükürükteki viral yükü veya ağza giren virüslerin neden olduğu enfeksiyonu azaltır” ifadelerini kullandı.

Addy corona virüse karşı tedbirlerini en üst düzeye çıkarmak isteyen insanların evden çıkmadan hemen önce dişlerini fırçalayabileceklerini belirterek, “İnsanların çoğu karantinadan etkilendiği için egzersiz, alışveriş vb durumlardan evden hemen ayrılmadan önce dişler fırçalanabilir. Sağlık çalışanları da koruyucu ekipmanları giymeden hemen önce dişlerini fırçalasınlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.