Vaka sayısı 1 milyarı bulabilir!

Vaka sayısı 1 milyarı bulabilir!

ABD merkezli International Rescue Committee, eğer ihtiyacı olan ülkelere yardım edilmezse, dünya genelinde virüsün bulaştığı kişi sayısının 1 milyarı bulabileceği açıklamasında bulundu. 

ABD’de New York merkezli bir insanı yardım kuruluşu olan International Rescue Committee (Uluslararası Kurtarma Komitesi-IRC), koronavirüsün dünyadaki yayılma durumuyla ilgili olarak oldukça dikkat çekici bir uyarıda bulundu.
 
Afganistan, Suriye ve Yemen gibi, savaş ile siyasal ve toplumsal krizlerin yaşandığı ülkeler için hemen harekete geçilmezse, dünya genelinde 1 milyar kişinin koronavirüs salgınından etkilenebileceğinin altını çizen IRC; 3,2 milyon kişinin ise ölebileceğini kaydetti. IRC, hane halkı sayısı, nüfus yoğunluğu, sağlık hizmetlerinin kapasitesi, önceden beri süregelen çatışmalar gibi etkenlerin büyük salgınların ortaya çıkması riskini artırabileceğini belirtiyor.

‘İNSANI YARDIM ENGELLERİ KALDIRILMALI’

Kurumun başkanı David Miliband, endişe verici sayılara işaret ederek, “Bu rakamlar bizim için uyarı niteliği taşımalı” dedi. Aynı zamanda İngiltere’nin Eski Dışişleri Bakanı olan Miliband, “Salgının yıkıcı etkisi dünyanın en kırılgan ve savaşın yıkımına uğramış ülkelerinde henüz tam olarak yansımadı. Hükümetler, insani yardıma engelleri kaldırmak için birlikte çalışmalı” ifadelerini kullandı. IRC’nin raporunda yer verilen tahminler, Dünya Sağlık Örgütü ve Imperial College London tarafından üretilen epidemiyolojik modellemelere ve verilere dayanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.