Vakıfbank Finalde Yenilerek Avrupa İkincisi Oldu

Vakıfbank Finalde Yenilerek Avrupa İkincisi Oldu

İtalya Montichiari şehrinde oynanan CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi Finali'nde Vakıfbank ev sahibi takıma yenilerek Avrupa ikincisi oldu.

CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi Finalinde Pomi Casalmaggiore'ye 3 seti de vererek yenilen Vakıfbank Avrupa ikincisi olarak Türkiye'ye döndü.

İtalya Montichiari şehrinde Pomi Casalmaggiore ev sahipliğinde Türkiye saatiyle 18.30'da gerçekleştirilen şampiyona finalinde Vakıfbank oynanan üç setin üçünü de rakibine vererek yenildi. Yenilgiyle beraber Avrupa'nın en prestijli voleybol kupasını Pomi Casalmaggiore'ye teslim eden takım, Türkiye'ye ikincilikle beraber döndü.

Oyun karşılıklı puan alışverişi ile başlanırken, ilk molaya 8-7 önde giren Türk takımı, ikinci molada da avantajını koruyarak önde olmayı sürdürdü. Ancak ev sahibinin misafir takımın açıklarını kullanmasıyla beraber ilk seti kaybeden Vakıfbank Voleybol Takımı, 25-23 yenildi.

Avantajlı duruma geçen ev sahibi Pomi Casalmaggiore, taraftar desteğiyle beraber hamlelerini sürdürerek her iki molaya da önde girdi. İlk teknik molayı 8-7 ikinci teknik molayı da 16-13 önde bitiren ev sahibi takım, ikinci teknik molada Türk takımının 20-20 skoru eşitlemesine rağmen 25-23 seti kazandı.

3 seti arka arkaya kazandı

İtalya Montichiari şehrinde Pala George salonunda oynanan ve hakemliğini Polonyalı Piotr Dudek ve Bulgaristanlı Ivaylo Ivanov'un üstlendiği şampiyonluk maçının ilk iki setini kaybeden Türk takımı, son sette hırslansa da her iki molaya da geride girdi. 3. setin ilk molasını 8-7 ikinci molasını ise 16-13 olarak geride tamamladı. Son bölümde 2. setteki gibi skoru eşitlemeyi başarabilen Vakıfbank, yenilerek 3. seti de vermiş oldu. 3 setin üçünü de arka arkaya kazanan Pomi Casalmaggiore 2015-2016 Avrupa şampiyonu oldu

Kimler Oynadı

Pomi Casalmaggiore: Gibbemeyer, Kozuch, Tirozzi, Stevanovic, Lloyd, Piccinini,Sirressi, Cambi

VakıfBank: Naz Aydemir Akyol, Hill, Rasic, Slöetjes, Gözde Kırdar, De Kruijf, Hatice Gizem Örge, Melis Gürkaynak, Buijs, Castro

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.