Vali Köşger: Bozguna uğrattığımız cüruh, ihanetin bedelini ödemiştir

Vali Köşger: Bozguna uğrattığımız cüruh, ihanetin bedelini ödemiştir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün altıncı yıl dönümü nedeniyle Kadifekale Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kadifekale Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve şehit yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için dua edildi.

s137616.jpg

"Onlar destan yazamadıkları gibi okumaktan da aciz olanlardır"

Vali Köşger yaptığı konuşmada, "Eşsiz mirasımız olan Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne sayılı aylar kala bilinmelidir ki kalpleri iman, gönülleri ülke sevgisi dolu olan gençlerimizin Türkiye'mizi nice 100. yıllara taşıma gayreti, 15 Temmuz ve benzeri kalkışmalara tenezzül edenleri tekrar tekrar düşünmeye sevk edecek kudrettedir. Bizler çoğu kan ve gözyaşı ile kazandığımız nice şanlı zaferin, Türk milletini bugünlere taşıdığının idrakindeyiz. 15 Temmuz ihanetinden çıkardığımız sonuç ise milletimize son 100-150 yılda yaşatılanlarda imzası olan şer odaklarının kuklalarını yönetmeye de devam edeceğidir. Onlar destan yazamadıkları gibi okumaktan da aciz olanlardır.

s221435.jpg

Allah'ın yardım ve muhafazası ile Türk milleti bir ve beraber oldukça her türlü zorluğun üstesinden gelebildiğini asırlardır anlayamamışlardır. Ne var ki aziz milletimizin iradesine yönelik o hain kalkışmada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bozguna uğrattığımız cüruh, vatana ihanetin bedelini ödemiştir; ödemeye de devam etmektedir. Her zamankinden daha kararlılık yaşadığımız 15 Temmuz gecesinin aydınlık sabahında ülkemizin gücünün ilelebet payidar kalacağını, dost düşman herkese bir kez daha gösteren 251 şehidimiz ile 2 bin 196 gazimizden Allah binlerce kez razı olsun" dedi.

Tören, şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.