Vatan Partisi'nden İzmir Atatürk Lisesi tepkisi

Vatan Partisi'nden İzmir Atatürk Lisesi tepkisi

"İzmir Atatürk Lisesinde Siyasal İslam Eğitimi Yapılamaz..."

İzmir Atatürk Lisesi dersliklerinin TÜGVA'ya tahsisine Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu da tepki göstererek bir açıklama yayınladı. Mutlu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"İzmir Atatürk Lisesinde TÜGVA ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği 1 Ağustos 2017 gününden itibaren Yaz Kursları yapılıyor. Bu kurslara İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi olmayan öğrenciler getiriliyor. İzmir Atatürk Lisesi binası yasadışı bir faaliyet için kullanılıyor.

Anayasamıza göre Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bilimsel, çağdaş, laik, Atatürkçü eğitim yapılır. TÜGVA suç işliyor, Milli Eğitim Bakanlığı da bu suça ortak oluyor. Okullarda mescit ve abdesthane açılması kararı da aynı zihniyetin sonucudur.

İzmir Atatürk Lisesi’nin 100 yıllık şerefli bir geçmişi vardır. Bu okul yüzyıl boyunca Cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik ve çağdaş eğitim ile devrimci aydınlar yetiştirmiştir. Türk devriminin, Cumhuriyet devriminin öncü kadroları; ünlü bestekar Atatürk lisesi marşını yazan Adnan Saygun, Vasıf Çınar, Mustafa Necati, Reşit Galip, Necati Cumalı, Şükrü Saraçoğlu, Adnan Menderes İzmir Atatürk lisesinden mezun olmuşlardır.

Cumhuriyet düşmanı, laiklik  karşıtı bu gerici hareketlerin güvendikleri dağlara kar yağmaya başladı. Bunların güvendiği AKP iktidarının sonu geliyor. Türk milleti  bunların iktidarına son verecektir. Türkiye’yi aydınlık güzel günler bekliyor.

Vatan Partisi okullarda mescit açılmasıyla ilgi yasal işlemleri başlattığı gibi İzmir Atatürk Lisesinde meydana gelen bu olayı yargıya taşıyacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.