Vekil Kılıç'tan Bayraktar'ın iddialarına yanıt

Vekil Kılıç'tan Bayraktar'ın iddialarına yanıt

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Baykar Genel Müdürü Bayraktar’ın kendisi hakkında sarf ettiği açıklamalara yanıt verdi.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada kendisi ile ilgili iftira ve ithamlarına” yazılı açıklama ile cevap verdi.

sevda-erdan-kilic-tan-ptt-ye-surgun-tepkisi-h-15332523-amp.jpg

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti: “Haluk Bayraktar’ın, şirketi hakkında söylediğimi iddia ettiği sözleri; yani ‘Aselsan’dan atılan mühendisleri Baykar alıyor’ söylemini yazılı veya sözlü hiçbir yerde söylemememe rağmen Haluk Bayraktar iftira ve ithamlarına devam etmektedir. ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN gibi ülkemizin güzide kurumlarının ve bu kurumlarda çalışanların hakkını korumak için haksız işten çıkarmalar ile ilgili soru önergeleri vermek ve takip etmek bir milletvekili olarak halkımıza karşı benim görevimdir. İHA ve SİHA’lar hakkında hiçbir olumsuz görüş belirtmememe rağmen, Baykar’ın patronları ve trolleri tarafından kamuoyuna ‘İHA-SİHA düşmanı’ olarak lanse edilmem, AKP’nin yıllarca FETÖ ile sürdürdüğü ve hala içinde yaşattığı taktiğidir. Rekabet iyidir, kurumları ayakta tutar. Ancak başka bir kurumu, hem de ülkenin savunma sanayi alanında çok başarılı çalışmalar yapan bir devlet kurumunu alaşağı edip onun üzerinden yükselmeye çalışmak ne etiğe ne de ahlaka sığar. Konuyu İHA ve SİHA eksenine çekerek milli duygulara oynamak ise sadece bir seçim kaygısı ve yatırımıdır. Ancak 21 yıldır yapılan milli ve dini duygular üzerinden oy devşirme ve çamur siyasetinin artık sonuna geldik. Panik içerisinde yapılan açıklamalar ve troller iktidarı kurtaramayacaktır. 14 Mayıs’tan sonra her kurum gibi adil rekabet içerisinde Baykar şirketinin de hizmetlerini bekliyor olacağız ve önemsiyoruz da. Ben kimsenin kızı, gelini ya da damadı olarak siyasete başlamadım. Partimizin gençlik kollarından itibaren örgütün her kademesinde verdiğim emeğin yüceliğine inanarak siyasi yaşamıma devam ettim ve ediyorum. Ayrıca partimizde birilerinin kuyruğuna basıp yükselmek değil, liyakat ve emek ön plandadır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.