Vekil Osmanağaoğlu: Devlet ve millet kenetlenecek

Vekil Osmanağaoğlu: Devlet ve millet kenetlenecek

MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM Genel Kurulunda görüşülen bazı borçların yapılandırılması ve bazı alacakların silinmesini de düzenleyen kanun teklifi üzerine konuştu.

Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı yapılandırma paketinin görüşüldüğü ve kabul edildiği TBMM’de MHP Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Tamer Osmanağaoğlu; “Yasımızı tutacağız; ama dirayetimizi, ferasetimizi ve metanetimizi de koruyacağız. Kaybettiğimiz bütün canlarımızın acısını bağrımıza basarak; geride kalanlar için ayakta duracak ve onların da ayakta durmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

foto-1-tosmanagaoglu.jpg

“Birbirimizi hasretle bağrımıza basarak hafifletmeye çalıştığımız bir süreçten geçmekteyiz. Söylenecek sözler duygularımızı ifade etmeye yetmese de, kelimeler hissettiklerimize tercüman olmasa da; kaybettiğimiz her bir canımızın bize emanet ettiği tek bir şeyin olduğunu unutmayacağız: Bu emanet geride kalanlardır… Onların güzel hatıralar biriktirmesini sağlayacak, ebediyete uğurladığımız canların emanetlerini başımızın tacı yapacak, boynumuzun borcu bu sorumluluğu ne pahasına olursa olsun ödeyeceğiz. Unutulmamalıdır ki; devlet milletle bir ve omuz omuzadır… Elbette; kararmış vicdanlar bu samimiyete ve hassasiyete sahip olmadıkları için, birlik tablomuza ömür boyunca uzaktan bakmaya mahkum olacaklardır.” ifadelerini kullanan Osmanağaoğlu “Kanun teklifiyle birlikte; devlet ve millet kenetlenmesi tam manasıyla gerçekleşecek, zor günleri beraberce aşabilmek için ihtiyacımız olan birlik ruhu pekişecektir. Bazı borçların yeniden yapılandırılması, böyle bir dönemde bunun gerçekleştiriliyor olması da ayrıca dikkate değerdir” dedi.

TBMM’de Cumhur İttifakının oylarıyla kabul edilen teklife göre; Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü, otoyol kaçak kaçış cezaları yapılandırma kapsamına alınıyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen yapılandırmalardan farklı olarak; asli para cezaları, düzenleyici ve denetleyici kurumlarca verilen idari para cezaları, tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kesilen idari para cezaları da ilk defa bir yapılandırmaya konu olmakta, kapsama alanına giriyor. Diğer yandan; tüm idari para cezalarının, öğrenim kredisi borçlarının ecri misil borçlarının da kanun teklifinin kapsamına girerken belediyelere ödenmesi gereken emlak vergileri başta olmak üzere, vergi cezalarının ve gecikme faizlerinin, gecikme zamlarının da dahil ediliyor.

Teklife göre; 1 Kasım 2016 tarihinden önceki dönemler için; TÜİK tarafından ilan edilmiş yurt için üretici fiyat endeksindeki aylık değişim oranları 1 Kasım 2016 tarihinden itibaren 0,75 oranı esas alınmaktadır. Bu düzenleme söz konusu borçları çok düşük oranlarla güncelleniyor. Usulsüzlük cezalarının ve SGK tarafından kesilen idari para cezalarının yarısı ödenecek, gecikme zamları, fer’i alacaklar, kalan cezalar ve vergiler için kesilmiş “vergi ziyaı cezalarının ise tamamından vazgeçiliyor.

Tüm bu düzenlemelerden; milli güvenliğe karşı işlenen suçlar nedeniyle haklarında soruşturma ve kovuşturma talebi olanların, bu kapsamda vergi incelemesi yapılması ve araştırma yapılması talep edilenlerin faydalanamayacak olması dikkat çekiyor. Kanun üzerine konuşan Osmanağaoğlu “MHP olarak, Cumhur İttifakı İradesiyle gündeme getirilen bu düzenlemeyi, vatandaşımızın lehine olan her düzenlemede olduğu gibi milletimize olan borcumuzun gereği desteklediğimizi ifade etmek isterim.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.