Venezuela'da asker sokağa çıktı! Darbe girişimi!

Venezuela'da asker sokağa çıktı! Darbe girişimi!

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını duyurdu.

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, askeri birliklere ve halka “sokağa çıkın” çağrısının ardından hükümet, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını, darbe girişiminin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı. Guaido'nun açıklama yaptığı esnada yanında hükümet karşıtı gösterileri esnasında 2014 yılında 13 yıl mahkum edilen Leopoldo Lopez de yer aldı. Lopez'in Guaido'yu destekleyen bir grup asker tarafından serbest bırakıldığı açıklandı. Lopez, Guaido'ya bağlı güvenlik güçleri tarafından serbest bırakıldığını belirterek protesto çağrısında bulunarak "Herkes harekete geçmeli, özgürlük, güç ve inancın zamanı geldi" ifadelerini kullandı. 

aw690412_01.jpg

Karakas'taki La Carlota Hava Üssü yakınlarında bir grup askerin göz yaşartıcı gaz kullandığı görüldü.
Venezuela İletişim, Kültür ve Turizmden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabında "sağ görüşlü muhaliflerle çalışan vatan haini" askerlerin küçük bir darbe girişiminin bastırılmaya çalışıldığını duyurdu.  

39d7014f06ef4ea09a64832ebb104ade.jpg

Guaido'dan askeri birliklere "sokağa çıkın" çağrısı

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, askeri birlikleri ve Venezuela halkına "sokağa çıkın" çağrısında bulundu.

Venezuela'da halka ve askeri birliklere sokağa dökülmeleri için çağrıda bulunan kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, “Venezuela, siyasi bir çatışmaya gömüldü. Özgürlüğümüzü kurtarmak için birlikte sokağa çıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başkent Karakas'ta arkasına aldığı üniformalı askerlerle çağrı yapan Guaido, hükümetin yetkilerini üstlenmek için şiddete başvurmadan mücadele edeceğini vurguladı.  

Venezuela Meclis Bşkanı ve Savunma bakanı açıklama yaptı

Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello, "Yapamayacaklar. Tüm Karakas halkını sokaklara çıkarmaya davet ediyoruz. Devlet başkanlığı sarayı Miraflores önünde toplanmaya çağırıyoruz" dedi.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, ordunun Maduro'yu desteklediğini söyleyerek, Guaido'yu hain olmakla suçladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.