Venezuela'da darbe girişimi! Maduro'dan ilk açıklama

Venezuela'da darbe girişimi! Maduro'dan ilk açıklama

ABD darbe girişimine tam destek verirken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro kalkışma sonrası bir açıklama yaptı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "kendisine tam sadakat göstermiş olan" askeri liderlerle konuştuğunu söyledi. Maduro, "Ordu komutanlarıyla konuştum, bana ve anayasaya bağlıklıklarını bildirdiler" dedi.

ABD'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi, "ABD Başkanı Trump Venezuela hakkında bilgilendirildi ve durumu takip ediyor."

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ayrı ayrı açıklamalarla Guaido ile taraftarlarına tam destek sözü verdi.

Mike Pence, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Guaido ve taraftarlarına "Ulusal Meclis ve özgürlük sever Venezuela halkı, sizinle beraberiz. Amerika, demokrasi ve özgürlük Venezuela'da yeniden tesis edilene kadar yanınızda duracak" ifadesini kullandı.

Mike Pompeo Twitter hesabından, "Bugün Geçici Devlet Başkanı Guaido Özgürlük Operasyonunu başlattığını duyurdu. ABD yönetimi Venezuela halkına demokrasi ve özgürlük çabalarında tam destek vermektedir. Demokrasi mağlup edilemez" açıklaması yaptı.

John Bolton da açıklama yaparak Venezuela ordusuna çağrıda bulundu. Bolton, "Ordu anayasayı ve Venezuela halkını korumalı, Ulusal Meclis'in yanında durmalı. ABD, Venezuela halkının yanındadır" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.