Venezuela'da Hafta Sonu Tatili 3 Gün Oluyor

Venezuela'da Hafta Sonu Tatili 3 Gün Oluyor

Ekonomik olarak çok zor bir dönemden geçen Venezuela'da elektrik tasarrufu sağlanabilmesi amacıyla ülkede iki ay için cuma günü iş yerlerinin açılması yasaklanarak hafta sonu 3 güne çıkarıldı. Venezuelalılar elektrik tasarrufu sağlayabilmek için 6 Haziran'a kadar haftada sadece 4 gün çalışacak.

Venezuela elektrikten tasarruf etmek için iki ay boyunca cuma günleri iş yerlerinin açık kalmasını yasakladı. Ülkede hafta sonu tatili iki ay için üç güne çıktı. Uygulama 6 Haziran'da sona erecek.

Düşen petrol fiyatlarıyla beraber geliri de düşen Venezuela'da Cuma günleri de hafta sonuna dahil edilerek izin günü yapıldı. Ülke barajlarındaki su seviyesinin azalması nedeniyle elektrik kullanımını en düşük seviyede tutmak isteyen ülkede 2 ay boyunca cuma günleri iş yerlerini açık tutmak yasaklandı.

Yeni hafta sonu gününün ilanı bizzat Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından gerçekleştirilirken, Devlet Başkanı ülke çapında aktif olarak hizmet veren 18 elektrik barajının su seviyelerinin kriz derecesinde düşük olduğunu da belirtti. Mevcut Maduro yönetimi, cuma günleri iş yerlerini çalıştırmayarak yüzde 20 tasarruf etmeyi planlıyor. Hugo Chavez'in halefi olan Maduro döneminde bir çok ekonomik kriz baş göstermişti.

Geçtiğimiz aylarda patates ile gündem olmuştu

Ekonomik krizle boğuşan ve dünyada enflasyon oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Venezuela'da patates kızartması fiyatı nedeniyle gündem olmuştu. Yüzde 85 oranında patates ithalini durduran ülkede fast food zincirlerinde kızarmış patates 800 Venezuela Bolivar(342 Türk Lirası) etiketiyle satışa sunulmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.