Vladimir Putin, yasayı onayladı Rusya’dan LGBTİ+ kararı!

Vladimir Putin, yasayı onayladı Rusya’dan LGBTİ+ kararı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, LGBTİ+ ilişkilerini teşvik etmeyi veya "övmeyi", heteroseksüel olmayan yönelimleri alenen ifade etmeyi veya bunların normal olduğunu öne sürmeyi yasaklayan yasayı onayladı.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da LGBTİ+ propagandasını yasaklayan yasayı imzaladı. Yasa, Rusya’da yaşa bakılmaksızın LGBTİ+ ilişkilerini teşvik etmeyi veya "övmeyi", heteroseksüel olmayan yönelimleri alenen ifade etmeyi veya bunların "normal" olduğunu öne sürmeyi yasa dışı kılarak, "geleneksel olmayan cinsel ilişkileri ve/veya tercihleri", pedofili ve cinsiyet değiştirmeyi teşvik edenlere daha ağır cezalar verilmesini sağlayacak. Yasaya göre LGBTİ+ propagandaları internet, medya, kitap, görsel-işitsel hizmetler, sinema ve reklam alanlarında yasaklanacak.

aw775115-01.jpg

Yeni yasaya göre "LGBTİ+ propagandası" için 400 bin rubleye ve "LGBTİ+ gösterileri ve gençler arasında cinsiyet değişikliğini teşvik eden bilgiler" için 200 bin rubleye kadar para cezası verilecek. Bu para cezaları, tüzel kişiler için sırasıyla 5 milyon rubleye ve 4 milyon rubleye kadar yükselecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.