Voleybol turnuvası, Foça'da yapıldı!

Voleybol turnuvası, Foça'da yapıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Evinin Sultanları” projesi kapsamında düzenlenen voleybol turnuvası İzmir’in Foça İlçesi’nde gerçekleştirildi.

Turnuvaya İzmir’in çeşitli ilçelerinden 13 takım ve toplam 140 ev kadını sporcu katıldı. Evinin Sultanları maçlardan önce açılış töreninde, elektrik kesilmesi nedeniyle ses sisteminin devre dışı kalmasına aldırmadan, İstiklal Marşı’nı, tüyleri diken diken eden gür sesleri ve hatasız okumalarıyla, dakikalarca ayakta alkışlandılar.

MÜZİK KESİLDİ KADINLAR İSTİKLAL MARŞIYLA SALONU İNLETTİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü temasıyla düzenlenen voleybol turnuvasına 31+ yaş kategorisinde 9, 37+ yaş kategorisinde 4 olmak üzere toplam 13 takım ve bu takımlar mensup 14 sporcu katıldı. Foça Reha Midilli Spor Salonundaki turnuva saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunması sırasında elektrik kesilmesi neeniyle ses sistemi devre dışı kaldı. Ancak sporcu kadınlar ve onları tribünlerde izleyen aileler tempoyu ve tonu hiç düşürmeden İstiklal Marşı’nı okumaya devam ettiler. Kendileriyle birlikte izleyenleri de duygulandıran okuyuş, salondaki coşkuyu doruğa çıkardı. Sporcu kadınlar dakikalarca ayakta alkışlandı.

5-1.jpg

Foça Kaymakamı Ali Çetin ve Gençlik Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici açılışta birer konuşma yaptılar. Kaymakam Ali Çetin; “Beklenmeyen bir sürpriz oldu. İstiklal marşımız okunurken cereyanlar kesildi ama hiçbir şey aksamadan mükemmel bir şekilde İstiklal marşı’mızı söyledik. Hepinize çok teşekkür ediyorum” derken, Murat Eskici salondakilere; “Hem Evinin Sultanlarını tebrik ediyorum, hem Evinin Sultanları müsabakalarına katılan tüm kadınlarımızı, tüm annelerimizi, tüm bacılarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” sözleriyle seslendi.

Açılış töreni katılan tüm sporcu kadınlara katılım sertifikalarının verilmesiyle tamamlanırken voleybolun güzel örneklerinin verildiği zevkli ve çekişmeli eleme grubu maçları başladı. Gaziemir, Foça, Selçuk ve Balçova takımları 37+ yaş kategorisinde, Dikili, Şirinyer Dost, Karşıyaka, Bergama, Gaziemir Ö. Koleji, Aliağa, Foça Cezaevi FOCE, Foça ve Kemalpaşa takımları 31+ yaş kategorisinde kozlarını paylaştılar.

KADINLAR SAHADA ÇOCUKLU BABALAR TRİBÜNDE

Turnuva boyunca saha içinde olduğu kadar tribünlerde de renkli görüntüler oluştu. Kadınlar file önünde ter dökerken, eşleri, çocukları ve bazılarının büyükleri tribünlerde profesyonel lig maçlarını aratmayan tezahüratlarla onlara destek verdiler. Turnuvada yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten kadınlar duygularını şu sözlerle dile getirdiler.

Bergama Kadın Gücü takımı kurucusu ve kaptanı Burcu Çelebi kendini bildi bileli voleybol oynadığına vurgu yaparak;” 42 yaşındayım. Kendimi bildim bileli voleybol oynuyorum. Bergama Kadın Gücü takımının kurucusuyum. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bize tanımış olduğu Evinin Sultanları projesi kapsamında bizide bu projeye dahil ettiler. Bu şekilde maçlara çıkıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de bize böyle bir turnuva düzenledikleri için başkanımıza, bakanlarımıza herkese çok teşekkür ediyoruz. Herkesin spor yapmasını istiyoruz.” Dedi.

Dikili takımı oyuncusu 48 yaşındaki Hatice Şengül; “Dikili Halk Eğitim Merkezi kurslarındanız. 48 yaşındayım. Ev hanımıyım. Aslında Ziraat Mühendisiyim ama çalışmıyorum. Ortaokul, Lise ve Üniversitede voleybol oynadım. Güzel bir etkinlik oldu. Geldik katıldık. Heyecanlı bir maçtı. Güzeldi.” Dedi.

Buca Şirinyer Dost Spor kaptanı Esra Polat; “ 33 yaşındayım. İlimizin ve ilçemizin, böyle güzel, özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel bir organizasyon yaptığı ve bu organizasyona bizi davet etikleri için çok mutluyuz. Böyle organizsyoların devamlı olmasını diliyoruz. Kesinlikle çok keyifli ve çok verimli olacağına inandığımız bir turnuva.” Dedi.

8-ksk.jpg

BU TURNUVALAR KADINLARI SOSYALLEŞTİRİYIOR

Turnuvaya ikiz kızlarıyla gelen antrenör Ayça Taş;” Gençlik Spor Bergama İlçe Müdürlüğü’nde Voybol antrenörüyüm. 10 yıldır bu kurumda çalışıyorum. Bakanlığımızın projelerinde her zaman yer alıyoruz. Şu an burada yapmış olduğumuz proje de, Evinin Sultanlarına destek veriyoruz. Kendimizde bu tür etkinliklerde bulunmaya çalışıyoruz. Bu projelerin tüm kadınları sosyalleştirdiğine inanıyorum ve herkesin katılmasını tavsiye ediyorum. “ dedi.

HEM İŞİMİZİN HEM EVİMİZİN SULTANI OLARAK TÜRK KADININI TEMSİL EDİYORUZ

Karşıayaka KSK Masters takımından Deniz Çubuklusu; “Biz burada düzenlenen harika turnuvada olmaktan çok mutluyuz. Hem işimizin hem evimizin sultanı olarak Türk Kadını’nı en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. “ dedi.

ERKEKLER ÇOCUKLARIYLA TRİBÜNDE

Eşi filede ter dökerken tribünde iki çocuğuyla ona destek vermeye çalışan Burak Koloğlu; “ Aliağa’dan katılıyoruz. Aliağa bölgesinden buraya ev hanımı, emekçi kadınlarımız, evde ailesiyle çoluk çocuğuyla emek veren kadınlar için çok güzel bir organizasyon. Güzel bir turnuva. Bu turnuvada öncelikle kim katkı koyduysa hepsine teşekkür ederiz. Tüm ev kadınları için, emekçi kadınlar için hem faaliyet, hem sağlıkları için önemli bir turnuva olduğunu düşünüyorum. Bizde aile olarak sonuna kadar destekliyoruz. “ dedi.

Eleme grubu maçları sonunda final oynamaya hak kazanan takımlardan 37+ yaş kategorisinde Foça, Selçuk takımını 2-1, 31+ yaş kategorisinde Karşıyaka KSK Masters, Şirinyer Dost takımını 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştılar. Dereceye girenlere ödülleri Foça Kaymakamı Ali Çetin ve eşi Serpil Çetin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve eşi Seçil Gürbüz, Ak Parti Foça İlçe Başkanı Ethem Ali Haydar Çapçı ile Foça İlçe Gençlik Spor Müdürü Emre Şahin tarafından törenle takdim edildi.

Finalde kıyasıya mücadele eden takımların sporcular maç sonrası her ikiside şampiyon olmuş gibi kutlamayı birlikte yaptılar. Ödül töreni sonrasında da salonu aileleri ile birlikte coşkularıyla inlettiler. Yaş kategorilerinde şampiyon olan takımların temsilcileri hem turnuvaya katılmaktan hemde şampiyon olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

37+ yaş kategorisinde şampiyon olan Foça takımından Eser Dürser; “Foça Belediyespor 37+ takımında oyuncuyum. Şampiyon olduğumuz için çok sevinçliyiz. Bize desteklerinden dolayı Foça belediyesine, ekibine, Gençlik Spor Bakanlığı ve Müdürlüğü’ne, herkese çok teşekkür ediyoruz. ” Dedi.

31+ yaş kategorisi şampiyonu Karşıyaka KSK Masters takımından Deniz Çubuklusu; “Biz Foça’da şampiyon olduk. Türk kadınının her yerde çok güçlü ve çok iyi olduğunu gösterdiğimiz için çok mutluyuz. Herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

1-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.