Volvo'dan 5G hamlesi!

Volvo'dan 5G hamlesi!

Volvo 5G hamlesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şirket, 5G teknolojisiyle ilgili bir süredir çalıştığını ve bu konuda China Unicom ile anlaştığını açıkladı. Vehicle-to-everything (V2X) sayesinde sürücülerin daha konforlu ve güvenli sürüş deneyimi yaşayacağını belirten yetkililer, hızlı ve düşük gecikmeli internet teknolojisiyle bunu başaracaklarının altını çizdi.

Şirketler henüz ortaklık konusunda detaylı bir açıklamada bulunmadı. Sistem temel olarak altyapı çalışmaları veya herhangi bir trafik sıkışıklığını tespit ederek aracın hızını ve rotasını değiştirmesini sağlayacak. Ayrıca sistem kameralardan yararlanarak park yeri bulma konusunda da sürücüye yardımcı olacak.

Nvidia DRIVE AGX Xavier kartlarını kullanarak geliştirilen SPA2 mimarisiyle 5G teknolojisini birleştirecek olan şirket, 2021 yılında Volvo XC90 modeliyle tanıtım yapmayı planlıyor. Daha sonra S90, XC40 ve XC60 modelleri için de bu özelliğin aktif edilmesi bekleniyor.

Volvo geçtiğimiz yıllarda Çin menşeili Geely firmasına satıldığından dolayı bu ortaklık Çin piyasası için büyük önem taşıyor. Araçlar piyasaya sürüldükten kısa süre sonra ABD ve Avrupa’da da satışa sunulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.