'VÜCUT DİRENCİNİZ İÇİN SAĞLIKLI BESLENİN'

'VÜCUT DİRENCİNİZ İÇİN SAĞLIKLI BESLENİN'

Sağlıklı beslenerek vücut direnci ve bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğini söyleyen Özel Egepol Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Artan, doğru beslenmenin ipuçlarını verdi.

Vücut sağlığı için dengeli beslenmek gerektiğini belirten Artan, bağışıklığı güçlendirmek için vitamin ve mineral açısından zengin olan mevsim sebze ve meyvelerinin tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Artan, bağışıklık sistemini güçlendirmek için A, C ve D vitamini açısından zengin olan portakal, havuç, bal kabağı, yeşil yapraklı sebzeler ve omega 3 içeren balık tüketiminin her yaştan birey için artırılması gerektiğine de dikkat çekti.

BOL BOL SU TÜKETİN

Günlük su tüketiminin artırılması gerektiğini de vurgulayan Gözde Artan, “Her mevsim bo bol su tüketmek gerekiyor. Çay ve kahve içmek suyun yerini doldurmuyor. Tam tersine içerdiği kafein nedeniyle vücut su kaybına uğruyor. Günlük tüketim miktarının kilonuz çarpı 30 ml su kadar olması gerek. Yani 80 kiloluk bir birey ortalama 2 buçuk litre su içmelidir” dedi.

Özellikle çocukların içinde katkı maddesi bulunan paketli gıdalardan uzak durması gerektiğinin de altını çizen Artan sözlerine şöyle devam etti: “Ana öğünlerin yanında ara öğünlerin tüketilmesi lazım. Çiğ olarak ceviz, badem ve fındık yenilmesini öneriyoruz. Sebzelerin pişirme ve saklama koşulları da içerdiği vitaminleri kaybettirebiliyor. Portakal sıkmak yerine, portakalı soyarak yemek daha faydalı. Brokoliyi de çok haşlamadan tüketmek, içindeki vitaminlerin ölmesini engelliyor”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.