Welcome, Institut français İzmir'de

Welcome, Institut français İzmir'de

Institut français İzmir, Arkas Sanat Merkezi’nde yer alan Arkas Koleksiyonu’nda Pencere Sergisi vesilesiyle Jean-Claude Rousseau’nun Welcome adlı sergisini ağırlıyor.

Institut français İzmir, Arkas Sanat Merkezinin ev sahipliği yaptığı Arkas Koleksiyonunda Pencere Sergisi vesilesiyle, sanat merkeziyle kurduğu ‘sanatsal diyaloğu’ sürdürerek Fransız sanatçı ve film yapımcısı Jean-Claude Rousseau’nun Welcome adlı eserini keşfetme fırsatı sunuyor.

Welcome sergisinin küratörü Cyril Neyrat sergiye ilişkin "Jean-Claude Rousseau’nun bu eserini, FIDMarseille – Marsilya Uluslararası Sinema Festivalinin 2022 edisyonundaki İzmir retrospektifi sırasında keşfetme fırsatı buldum. Görünebildiği kadar sıradanlığının zenginliği ve durağanlığının gücü karşısında seyirci kesinlikle büyülenir, hatta hipnotize olur. Dikkat etsin, yoksa pencerenin büyüsüne kapılıp görüntüyle çarpılabilir. Narcissus’un kaderinden nasıl kaçılır? İzleyicilerimize bu eserin tuhaf güzelliğini paylaşma şansını sunmak benim panzehirim olacak. Arkas Sanat Merkezi’ne ve müdürü Müjde Unustası’na, Pencere sergisinin küratörü Jean-Luc Maeso’ya, FIDMarseille’e ve müdürü Tsveta Dobreva’ya, serginin küratörü ve FidMarseille’in sanat koordinatörü Cyril Neyrat’a ve tabii ki bu sergiyi mümkün kılan sanatçı, film yapımcısı Jean-Claude Rousseau’ya en içten teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

Sergi, 29 Eylül'e kadar İzmirli sanatseverleri bekliyor.

welcome-affiche.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.