WhatsApp kötü kullanıcılarına ceza veriyor!

WhatsApp kötü kullanıcılarına ceza veriyor!

İletişim alanındaki bir numaralı uygulama olan WhatsApp, bazı kullanıcılarını sisteminden çıkararak ceza vermeye yoluna gitti.

WhatsApp gruplarındaki isimler nedeniyle illegal, şüpheli ya da kötü amaçlı olarak nitelendirilen bazı gruplar ve kullanıcılar WhatsApp sisteminden çıkarılmaya başlandı.

İlk olay Mowe11 ismine sahip bir kullanıcının başına geldi. İddialara göre bir üniversite grubuna katılan Mowe11, grup isminin değiştirilmesinden sonra; hem ilgili grubun hem de kendi hesabının WhatsApp'tan silinmesine sebep oldu. FranciscoAlfaro isimli bir Reddit üyesi ise aynı durumdan dolayı cezalandırıldı. 100 kişilik bir okul grubuna katıldığını belirten Reddit üyesi, bir sabah uyandığında WhatsApp'ın kendisine herhangi bir bilgi vermediğini ve böyle bir harekete maruz kaldığını belirten üye tek başına değil. 

Son zamanlarda buna benzer pek çok olayın yaşandığını ve herhangi bir sebep Bu olayların üzerine WhatsApp tarafından bir açıklama yayınlandı: “Kullanıcılar, WhatsApp’tan neden yasaklandığna dair bilgi almak istediklerinde sistemimizden otomatik bir cevap alırlar. Bu cevap, onların kuralları ihlal ettiğini belirten bir mesajdan ibarettir.”
“Bu, yanlışlıkla ceza aldığınızda bile yapabileceğiniz hiçbir şeyin olmadığı ve WhatsApp’ın size yardımcı olamayacağı anlamına gelir. ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.