WhatsApp kullanıcıları dikkat! Bu telefonlarda...

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Bu telefonlarda...

WhatsApp eski iOS sürümünde kullanılmayacak

iOS 13’ün tanıtılması ile birlikte birçok kullanıcı yeni sürüme geçiş yaptı. iPhone 6s’e kadar tüm modellerin desteklendiği iOS 13’ten sonra diğer iOS sürümleri ile ilgili bilgiler gelmeye başladı. iOS 8 yüklü iPhone modellerinden WhatsApp desteğinin çekileceği açıklandı. Yeni güncellemesiyle iPhone kullanıcılarını birçok yeni özellik ile buluşturan WhatsApp, iOS 8 kullanıcıları için uygulamanın fişini çekmeye hazırlanıyor. Bunun için tarih ortaya çıktı.

Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı birçok ülkede hala iOS 8 işletim sistemini kullanan kullanıcılar bulunuyor. Bu kullanıcıların kısa süre içinde ne yazıkki telefonunu değiştirmesi ya da WhatsApp benzeri bir uygulamaya geçmesi gerekiyor. Son tarih için Şubat 2020 işaret edilmiş durumda. Ancak hemen kızmayın popüler mesajlaşma uygulaması, eski sürümlerle en iyi uyumluluk için geliştirmelere iOS 8 üstü sürümler için devam ediyor olacak.

iOS 8, 2014 yılında iPhone 6 ile aynı anda hayatımıza girmişti. Bununla beraber 4S‘in bile iOS 9‘a kadar güncellendiğini hatırlatmakta fayda var. Apple, bu sürümleri eski akıllı telefonlarına getirme ve uyumluluk konusunda takdiri hak eden bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak hatırlatmak istiyoruz ki popüler mesajlaşma uygulaması, 31 Aralık 2019 itibariyle Microsoft’un işletim sistemine sahip akıllı telefonu olan Windows Phone‘ları da desteklemeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.