WhatsApp kullanıcıları dikkat! Casus yazılım tespit edildi

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Casus yazılım tespit edildi

Dünyanın konuştuğu Pegasus casus yazılımı ardından yeni bir casus yazılım daha keşfedildi.

on dönemin belki de en çok konuşulan konularından biri de kullanıcıların özel hayatını tehlikeye atan Pegasus gibi casus yazılımlar. Tek bir mesaj ve bağlantı ile akıllı telefonlara kolayca yüklenebilen bu tür yazılımlar, kullanan kişiye istediği telefonu kontrol etme, mesajları gizlice okuma, konuşmaları dinleme gibi birçok konuda tam hakimiyet veriyor.

hack.jpg

Özellikle tüm dünya, önceki haftalarda Pegasus olayı ile patlak veren bu durumun ardından casus yazılımlara karşı savaş açmaya başladı. Ancak bugün ortaya çıkan bilgilere göre, Pegasus’tan çok daha güçlü yeni bir casus yazılım daha tespit edildi. Bu gelişme sonrası tüm dünyadaki kullanıcılar, karşı karşıya oldukları tehlikeyi araştırmaya başladı.

Facebook, Messenger, Signal ve Gmail de tehdit altında

Geçtiğimiz günlerde Forbes‘in ortaya çıkardığı bu durum, bir diğer yazılım Pegasus ile ciddi derecede benzerlik gösteriyor. İsrail merkezli Paragon Solutions adı verilen özel bir şirketin, geliştirdiği yeni bir casus yazılımla birlikte Gmail, WhatsApp, Facebook, Messenger ve Signal gibi birçok uygulamaya kolaylıkla sızabildiği iddia edildi.

ABD tarafından finanse edildiği belirtilen Paragon Solutions, iddialara göre 50 civarında çalışanı olan ve internet sitesi bile olmayan gizemli bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bunun yanı sıra şirketin geliştirdiği bu yazılım, telefona bir kez bulaştığında hedeflenen cihazda uzun süreli kalabiliyor. Yani telefon sıfırlansa bile yazılım cihazda kalmaya devam ediyor.

Konunun patlak vermesinin ardından açıklamalarda bulunan Siber Güvenlik Uzmanı Jake Moore, ”Bu yazılımı geliştiren kişilerin asıl hedefinin hükümet üyeleri, gazeteciler ve ünlüler gibi yüksek profilli kişiler olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca yazılımın yetenekleri de ne kadar istilacı ve zararlı bir yapısı olduğunun büyük bir kanıtı.” açıklamasında bulundu.

Şu an için ne adı ne de nasıl bulaştığı konusunda en ufak bir bilgi olmayan casus yazılımın kullanıcı mahremiyeti üzerinde büyük zarara yol açmasının olası olduğu belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.