WhatsApp kullanıcıları dikkat! Gizlenen güvenlik açığı bulundu!

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Gizlenen güvenlik açığı bulundu!

WhatsApp'ta uzun zaman önce gelen güncellemelerle birlikte GIF oluşturma ve gönderme özellikleri eklenmişti. Yeni gelen bilgilere göre bu özelliğin altında büyük bir güvenlik açığı yatıyor!

WhatsApp üzerinde her geçen gün yeni bir güvenlik açığı keşfediliyor. Yeni bulunan güvenlik açığı, uzun zaman önce gelen GIF özelliğinin altına gizlenmiş bir şekilde bulundu. WhatsApp'ta bulunan yeni GIF açığı, kötü niyetli kimselerin, telefonlardaki dosyalara ve mesajlara erişmesine yol açıyor. WhatsApp'taki bu güvenlik açığı, Awakened takma isimli bir güvenlik araştırmacısı. Ortaya çıkarılan açıkta, gönderilen GIF'i yüklediği an itibariyle telefondaki verilere ulaşılabilmesini sağlıyor. 

Ortaya çıkan açığın, Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonları daha çok etkilediği saptandı. Özellikle Android 8.1 ve 9.0'da aktif olup, Androin 8.0 ve daha alt sürümlerde çalışmıyor. Ortaya çıkan açıktan sonra Awakened, durumu Facebook yetkililerine bildirdi ve şirket bu durumun üzerine hızlı bir şekilde tedbir almayı başardı. Facebook'tan yapılan açıklamaya göre bu hatanın giderilmesi için, WhatsApp'ın 2.19.244 ve ya daha üst bir sürüme güncellenmesi gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.