WhatsApp kullanıcıları dikkat! Yeni özelliğini Android'e sunuyor!

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Yeni özelliğini Android'e sunuyor!

WhatsApp, yeni özelliğini Android kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

WhatsApp, yeni özellikleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Mayıs ayında yeni gizlilik politikasını sunmadan önce yeni özellikleri ile kullanıcıları platformunda tutmak isteyen popüler mesajlaşma uygulaması şimdi de Android kullanıcıları için yeni bir özellik getirmek için kolları sıvadı. WhatsApp'ta bildiğiniz gibi sohbet geçmişlerini yedekleyebiliyorsunuz. Ancak bu yedekler iPhone'da alındıysa iPhone'a, Android'de alındıysa Android'e aktarılabiliyor. Platformlar arasında yedek transferi maalesef ki mümkün değildi. İşte tam bu noktada WhatsApp'tan bir atılım gelecek.

0,0,0,0,0,.jpg
WhatsApp, Android'deki Beta uygulamasında şimdilerde yedek transferi özelliğini genişletmeye çalışıyor. Bu özellik sayesinde iPhone'dan Android'e veya Android'den iPhone'a yedekleri aktarmak mümkün olacak.

Şimdilik beta aşamasında olan bu özelliğin yaz aylarına doğru hem Android hem de iOS kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Bu yenilik kullanıma sunulduğunda, her iki platformda da uygulamayı güncellemeniz gerekecek. Güncelleme sonrasında iki cihaz arasında yedek alıp aktarım yapabileceksiniz. WhatsApp'ın şimdilik önceden alınmış yedekleri aktarıp aktaramayacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Muhtemelen farklı bir yedekleme biçimi kullanacağı için eski alınan yedekler platformlar arasında aktarılmayacak.

Gizlilik konusunda kullanıcıları endişelendiren WhatsApp, defalarca mesajları okumadıklarını ve uçtan uca şifrelendiğini açıklamıştı. Facebook ve iştirakleri ile WhatsApp'taki veriler yeni politika ile paylaşılacak. Ancak bu verilerin neler olacağı ise henüz net bir şekilde açıklanmadı. Facebook'un çatısı altındaki WhatsApp'ın gizlilik politikasından dolayı Avrupa Birliği harekete geçmiş durumda. Ülkemizde ise BTK ve KVKK da devreye girdi. Muhtemelen Mayıs ayı gelip çattığında WhatsApp'ın yeni politikasını kabul etmek zorunlu olmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.