WhatsApp'a birçok yeni özellik geliyor

WhatsApp'a birçok yeni özellik geliyor

WhatsApp'ın en yeni 2.18.30 güncellemesi App Store'daki iOS cihazları için piyasaya sürüldü. Güncelleme, iOS kullanıcıları için yeni bir özellik eklerken aynı zamanda gelecek özellikler hakkında ipuçları verdi

WhatsApp, AppStore’da yayınladığı 2.18.30 güncellemesiyle iOS cihazlardaki uygulama sürümünü güncelledi. Yeni güncelleme, Instagram öykülerine ekleyebileceğiniz çıkartmalara oldukça benzer konum ve zaman etiketleri gibi özellikleri getiriyor.  

WhatsApp bu güncellemeyle zaman ve mekan etiketlerini sonunda etkinleştirdi. iOS kullanıcıları bundan böyle WhatsApp'tan herhangi bir video, fotoğraf ya da GIF gönderdikleri sırada emoji ikonuna dokunarak gönderilerinin üzerine zaman ya da konum gösteren çıkartmalar ekleyebilecek. Çıkartmaların ayrıntıları, iOS'da önceki WhatsApp güncellemesinde (v2.17.50) tespit edildi ve nihayetinde en son güncelleme ile etkinleştirildi.

Konum ve saat çıkartmaları, güncellemeyle gelen tek yeni değişiklik olarak görünüyor. Bununla birlikte, güncelleme kodunun WABetaInfo tarafından analizi, WhatsApp ekibinin spam uyarıları, WhatsApp sunucularından veri raporu indirilme yeteneği vb. bazı gelişmiş özellikler üzerinde çalıştığını da gösteriyor.

Spam uyarısı

WhatsApp, spam ileti tehditleriyle baş etmenin bir yolunu araştırıyor ve bunlardan biri, sıklıkla spam metinleri gönderen bir kişinin rapor edilmesini içeriyor. En yeni WhatsApp güncellemesi, kullanıcılara başka bir görüşmeden yönlendirilip yönderilmediğini bildirmek için metin balonundaki bir iletinin üzerinde 'İletilen mesaj' etiketini gösterecek.

Kullanıcı veri raporu

AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği uyarınca, WhatsApp yakında kullanıcıların WhatsApp sunucularından bir veri raporu indirmesine izin verecek yeni bir özellik sunacak. Rapor, kullanıcılar WhatsApp tarafından kullanılan verilere ilişkin bir fikir verecek.

Uygulamadaki Hesap Ayarları bölümüne 'Verilerimi İndir' adlı bir seçenek eklenecek ve tıklandığında kullanıcılar bir veri raporu talep edebilecek. Rapor derlendiğinde, kullanıcılara indirmek için haberdar edilecek.

Grup sesli aramalar

Grup sesli arama yapma yeteneğinin yakında WhatsApp'ın iOS istemcisine ulaşması bekleniyor. Kullanıcılar, grubun sesli çağrısına katılmak için katılımcı eklemelerine izin verecek yeni bir arama logosu görecek. Buna ek olarak, WhatsApp grubuna giren kullanıcılar, örneğin gruba gireceklerini açıklayan sabit bir kutu görecek.  Yukarıda açıklanan, saat ve yer etiketleri haricindeki özellikler geliştirilme aşamasında ve istikrarlı bir güncelleme ile ne zaman kullanıcılara sunulacak belli değil.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.