Wind Fest IFCA 2019 Alaçatı Avrupa Şampiyonası’nda büyük başarı!

 Wind Fest IFCA 2019 Alaçatı Avrupa Şampiyonası’nda büyük başarı!

Wind Fest IFCA 2019 Alaçatı Avrupa Şampiyonası’na Türk sporcuların başarıları damga vurdu.

Çağla Kubat Windsurf Academy’nin organizatörlüğü ve ev sahipliğinde Çeşme Alaçatı’da gerçekleşen, Wind Fest IFCA 2019 Alaçatı Avrupa Şampiyonası’na Türk sporcuların başarıları damga vurdu. 10 farklı ülkeden 100'ün üzerinde sporcunun Junior, Youth ve Masters kategorilerinde yarıştığı şampiyona da sporcularımız, junior kızlar kategorisinde ilk üç sırayı paylaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Altı gün süren zorlu şampiyona da junior kızlar kategorisinde İpek Kaçan’ın Avrupa Şampiyonu olduğu yarışmanın ikinciliğini Elif Ercan, üçüncülüğünü ise Aylin Özay kazandı. Erkekler Youth kategorisinde milli sporcumuz Ali Maga Avrupa ikincisi olurken şampiyonluğa ise Fransız sporcu Jimmy Thieme ulaştı. Üçüncülük şampiyonaya İtalya’dan katılan Riccardo Renna’nın oldu. Junior erkekler kategorisinde ise  Berke Özay Avrupa ikincisi olurken, şampiyonluğu İtalyan sporcu Nicolo Spanu kazandı. Üçüncülük ise Norveç’ten Christian Ferdinand Linnerud’un oldu. Kızlar Youth kategorisinde ilk üçü sırasıyla fransız, Hollanda ve İtalyan sporcular paylaştı.

Bora Kozanoğlu Avrupa Şampiyonu Oldu

Şampiyonanın merakla beklenen Masters kategorisinin Avrupa Şampiyonu milli sporcumuz Bora Kozanoğlu olurken, ikinciliği İtalyan Andrea Hosati, üçüncülüğü ise sporcumuz Ertuğrul İçingir kazandı. Bu kategoride erkeklere karşı yarışan tek kadın sporcu olan Çağla Kubat ise 23 erkek yarışmacıyla çıktığı bu zorlu yarışı 13. olarak tamamladı.

dsc_0344.jpg

Dereceye giren 10 Türk sporcusu Çağla Kubat Windsurf Academy Öğrencisi

Avrupa şampiyonasında dereceye giren on sporcunun ise Çağla Kubat Windsurf Academy öğrencisi olması dikkat çekti. Eski Türkiye ve dünya şampiyonu olan Çağla Kubat’ın eşi Jimmy Diaz ile birlikte açtığı ve açıldığı günden bugüne ‘İyi sporcu yetiştirme’ mottosuyla akademi büyük bir başarıya imza attı. Toplamda 120 sporcunun yarıştığı şampiyonada dereceye giren 18 sporcunun 10’unun Çağla Kubat Windsurf Academy’den yetişmesi altyapıya verilen önemin ve özenin karşılığı oldu.

Ödül törenine Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve  Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’ta katılırken dereceye giren sporculara ödüllerini takim ettiler. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Alaçatıyı bir sörf merkezi haline getirmeyi daha önce söz verdiğini anımsatarak; ‘Bu akademiyi daha önce ziyaret etmiş ve burada bir takım sözler vermiştim. O sözlerimi unutmadım, tamamen arkasındayım. Bu organizasyonu hiç bir çıkar gözetmeksizin düzenleyen herkese teşekkür ederim. Sporu destekleyen birisi olarak her zaman arkanızda olacağım’dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ise; ‘ Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Her şeyin ötesinde pırıl pırıl bir genç nesil, rüzgar sörfünde söz sahibi olmaya başladı. Bugün burada kızlarımız ve erkeklerimiz müthiş başarılara imza attılar. TYF olarak bizlere her zaman onların arkasında olmak, onların bu başarılarını sürekli hale getirebilmek için çalışmak düşer. Bizlerde bu konuda söz veriyoruz, her zaman yanlarında olacağız. Yeter ki bu istek ve arzuyla devam etsinler. Bizlerde federasyon olarak elimizden geldiğinin fazlasını yapmaya hazırız’ dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.