Windows'ta kullanıcıları tehdit eden hata

Windows'ta kullanıcıları tehdit eden hata

Microsoft, Windows'ta zararlı yazılım keşfetti.

Bu zararlı yazılım dünya genelinde binlerce bilgisayara yayılmış durumda. Microsoft Defender ekibi bu kötü amaçlı zararlı yazılıma Nodersok adını verdi. 2017 yılındaki WannaCry fidye yazılımından sonra, ortaya çıkan zararlı yazılımlarla ilgili olarak daha hassas davranılmaya başlandığını söyleyebiliriz. 2017 yılında ortaya çıkan fidye yazılımı 150'den fazla ülkede 300 binden fazla bilgisayara sızmayı başarmıştı. Şimdi de Microsoft Defender ekibi Windows'ta bulunan bir kötü amaçlı yazlım keşfetti ve bunun üzerinde çalışmalara başladı. Bu kötü amaçlı yazılıma Nodersok adı verildi.

Nodersok, işletim sisteminin HTML uygulamalarında kullanılan HTZ dosyalarını indirmeye zorlayan kötü bir reklam olarak açıklanıyor. Bir Windows kullanıcısı bilgisayarındaki HTZ dosyalarına tıkladığında Nodersok isimli kötü amaçlı uygulamanın başlatılması için Powershell Script'i kullanıp Excell ve JavaScript dosyalarını açan bir işlem başlattığını fark etti.

Microsoft'un açıklamalarına göre bu kötü amaçlı yazılımın zararsız olduğunu belirtebiliriz. Ayrıca bu virüs, harddiskte başka bir virüs olduğu takdirde bilgisayarınıza bulaşmıyor. Microsoft tüm bu açıklamalarına rağmen, işiniz sıkıya alıp Windows Defender'ı güncellediğini de belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.