Yakın tarihimizin müzikal belgeseli 18 Ekim’de İzmir’de!

Yakın tarihimizin müzikal belgeseli 18 Ekim’de İzmir’de!

“Orada duruverseydi zaman...”

Sanatçı Pınar Ayhan, Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı dolayısıyla, yakın tarihimizin müzikal belgeseli “Orada Duruverseydi Zaman” ile 18 Ekim Cuma günü saat 20.00’da, İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde olacak. 

BİZİ BİZ YAPAN GEÇMİŞİMİZ, CUMHURİYET TARİHİMİZ...

Seyirciler gösteride; Türkiye’nin ilk seyyar sergisi Karadeniz Vapuru’yla Avrupa limanlarında; hikayeleri, öyküleri, şiirleri ve savaşlarıyla Çanakkale Savaşı’nın içinde; inanmışsa başarmanın mümkün olduğunu Özsoy Operası’nda, uzaktaki köyü yakın eden okulları Köy Enstitüleri’nin hikayesini bulacak. 

“TARİH BİLMİYORUZ, HATALARIMIZIN ÇOĞU BU YÜZDEN”

Üç buçuk yıldır büyük şehirlerin yanı sıra Anadolu’nun dört bir yanında genç izleyicileriyle buluşan Pınar Ayhan “Üzülerek görüyorum ki her yerde gençler yanıma gelip, ‘Bunları bilmiyorduk. Bize böyle anlatılmamıştı’ diyorlar. Aslında yakın tarihimiz, sorunları da çözümlerini de içinde barındıran yüzlerce hikayeyle dolu. Tarih bilmeyince kolay yargılarsınız, kolay inanırsınız, unutur neyi unuttuğunuzu bile bilmezsiniz. Tarihimizi sanatla anlatmak için yollardayız, bu bizim için bir görev” diyor. 

CUMHURİYET BAYRAMI İÇİN ANLAMLI ARMAĞAN

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet değerlerini anmak isteyen iş yerleri, okullar ve sivil toplum kuruluşları; işçileri, öğrencileri, üyeleri için, pek çok kişi ise ailesi, arkadaşları için hediye biletler alarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı “Orada Duruverseydi Zaman” müzikal belgeselini izleyerek hep birlikte kutlayabilecek. İzleyiciler Pınar Ayhan’ın sahneye koyduğu müzikal belgesellere ilişkin takvim ve detaylı bilgiye www.pinarayhanofficial.com adresinden ulaşabilir. 

Biletler ise Biletix’te… İrtibat/Bilgi : 05326547443 

Proje: Pınar Ayhan 
Dönem Araştırma ve Metin Yazarı: Banu Mertyürek Güler ve Pınar Ayhan 
Yönetici Yapımcı: Sühan Ayhan 
Fotoğraf Araştırma ve Dizilim: Banu Mertyürek Güler 
Proje Koordinatörü: Ayşe Karakoç 
Sahne Koordinatörü: Özgür Billur 
Işık Tasarım: Mustafa Bal 
Poster/Resim: Aslı Sinman Kutluay 
Kostüm Tasarım: Esra Başıbüyük 
Yapım : Baha Müzik Yapım Organizasyon 
Ses Operatörü: Numan Uzay Özhan 
Orkestra: Kemal Evren Kalaycıoğlu (Orkestra Şefi - Piyano), Erdinç Aktuğ (Davul), Zeynep Aslı Gültekin (Viyolonsel), Mustafa Cihan Aslan (Klarnet), Ulaş Koray Gökben (Bağlama), Tolga Aktekin (Dans)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.