“Yaren Bebek Projesi” hayata geçirildi

 “Yaren Bebek Projesi” hayata geçirildi

İzmir Buca Hayme Hatun Anaokulu ve Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Vakfı (BUVAK) tarafından “Yaren Bebek Projesi” tamamlandı

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Şubat ayı içerisinde İzmir Buca Hayme Hatun Anaokulu Müdürü Fatma Dev ve Okul Aile Birliği tarafından Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Vakfı (BUVAK)’nın lösemi, kalp ve böbrek rahatsızlığı bulunan minik bedenlerin tedavilerine destek olmak amacıyla “Yaren Bebek Projesi” hayata geçirildi.

photo-2020-02-21-17-11-02-(2).jpg

 İzmir Buca Hayme Hatun Anaokulu Müdürü Fatma Dev, "Bu bebekler, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Vakfı’nın patentli yardımcı bebekleridir ve hasta çocuklarımıza tedavi sürecinde arkadaşlık, bir nevi ‘Yarenlik’ ettikleri için isimleri  ‘Yaren Bebek' olarak konulmuştur. Proje kapsamında vakıf tarafından sade kumaştan yapılmış, yüzü olmayan ve süslenmemiş olarak üretilen “Yaren” adı verilen bez bebeklere Velilerimizin katılımları ile, elbise dikilip yüz tasarımları yapılmıştır. BUVAK Vakfı bu bebeklerden elde ettiği gelir ile , hastanede tedavi gören hasta çocukların tedavi masrafları karşılamaktadır. Alınan bebeklerin ücretleri Okul Aile Birliği Başkanımız Yeşim Türkel ve Müdür Yardımcımız Aysun Yakar tarafından  BUVAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Varhan' a teslim edilmiştir" açıklamasını yaptı.
photo-2020-02-21-17-11-02-(1).jpgphoto-2020-02-21-17-11-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.