"Yasaklı insanlar" Banu Pirinçcioğlu yazdı...

"Yasaklı insanlar" Banu Pirinçcioğlu yazdı...

"Şiddet mi yoksa şiddetin cezasız kalışı mı daha çok üzüyor diye sorsalar kararsızım."

Şiddetin her türlüsünden bıktık, usandık, yıldık. Hergün yeni bir şiddet haberi görüp cezasız kalıyor oluşundan daha çok bıktık.

Şiddet mi yoksa şiddetin cezasız kalışı mı daha çok üzüyor diye sorsalar kararsızım.

Her yeni haberde lanet olsun  demekten fazlasını yapamamaktan üzgünüz hepimiz.

Yine bir haber okuyup sonrasında sonuçsuz kalmaktan bıkkınız.

Ceza yok anladık. Kanun da çıkmayacak belli. Çünkü çıksa çıkardı şimdiye kadar. Demek ki çıkmayacak.

Peki ne olacak? Sinir krizinin eşiğindeki ağır ruh hastası adamları kim engelleyecek? Yoldaki dikili ağacı gidip tekmeyen adamın serbestçe sokakta dolaşması topluma tehlike teşkil etmez mi? Uyuyan köpeğe yıllardır biriktirdiği kini ile uçan tekme atan adamın bir yerlere kapatılması gerekmez mi?

Şiddet sadece kadına hayvana yönelik değil. Artık bitkiler de tehdit altında. Korkunç bir hiddet var bu insanların içinde. Nöbet geçirircesine sağa sola saldıran insanları rehabilite etmek bir öneri olarak belki sunulmalı. Madem ceza verilmiyor, tedavi o zaman!

Çünkü bunun sonu yok ve olmayacak. Iyi hal kravat indirimi alıp çıkmaya devam eden bu sosyopatlar içimizde yaşamaya devam edecek.

Kimsenin aklına gelmiyor mu peki, ya sonra? Sonrasi belli değil mi?

Bir anlık öfkeydi efendim diyerek, elleri önünde bağlı, başı öne eğik, ezikmiş gibi yapan adamın sonrasında bunları tekrarlayacağı? Daha beterlerini yapacağı? Sizin bizim ruhumuz duymadan nice kadına, çocuğa şiddet göstereceği? Herşey bu kadar net görünüyorken, şiddetin daha büyüğünün geleceği gün gibi ortadayken böyle insanları topluma salmak? Kuduz köpeği yakalayıp geri salmaktan farkı nedir bunun?

Sana karşı koyamayacak herhangi bir canlıya eziyet etmek şiddettir. Senden küçük, senden güçsüz herhangi bir canlıya vurulan her fiske şiddettir…

Çocuğunu döven anne veya baba da, karısını döven koca da, köpeği bağlayıp döven sapık da aynı kategoride suçludur. Sorsan hepsinin bahanesi vardır. Hayat zordur, para yoktur, işte yorulmuştur, kimse onu anlamamaktadır, patronuna kızmıştır, işsiz kalmıştır öyledir böyledir. Sebepleri saymakla bitmez.

Patronuna kızdığı için patronunu dövmez kimse ama. Gider kızını, karısını döver. Çünkü şiddetine bahane lazımdır.

Kadın da kocasına kızar ama çocuğunu döver. Şiddetine bahane olarak kullanır. Patronuna kızan adam o anda patonunu dövmüyorsa demek ki öfkesine hakim olabiliyor. Keza çocuğunu döven anne de öyle.

Şiddetine bahane bulmak isteyen insanların kendilerinin farkına varmalarını öneriyorum. Farkına varamayanlar için de devletin acil akıl tedavisi uygulmasını öneriyorum.

Hani diyorlar ya, pitbull yasaklı ırk, kapatılsın asla da salınmasın. Kimseye saldırmamış, zarar vermemişken sırf adı yasaklı diye, görüldüğü yerde toplatıp kapatıyorlar ya hani.

Merak ediyorum ben, yasaklı insanları ne yapmalıyız?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.