“Yaşananlar siyasi rant meselesine getirilmemeli

“Yaşananlar siyasi rant meselesine getirilmemeli

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'da yaşanan askerlerin zehirlenmesi ile ilgili bir açıklama yayınladı.

 

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yaşanan askerlerin rahatsızlanarak Hastaneye kaldırılmasının adli ve idari olarak soruşturulduğunu kaydederek kimsenin yaşananları siyasi rant meselesi haline getirmemesi gerektiğini belirtti. CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in periscope aracılığıyla Celal Bayar Hafsa Sultan Hastanesi önünden askerleri konuşturarak yanlış bilgilerle yayın yapmasını da eleştiren Özdağ, Biçer’i siyasi etiğe davet etti.

1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yaşanan askerlerin rahatsızlanarak Hastaneye kaldırılması ve devam eden süreçle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ hadisenin geniş kapsamlı araştırıldığını ve soruşturulduğunu kaydederek konunun fizyolojik, hukuki, psikolojik ve provokasyon boyutlarının bulunduğunu belirtti. Özdağ, “Bu konunun fizyolojik boyutu var. Fizyolojik boyutuyla ilgili Sağlık Bakanlığımız, İl sağlık Müdürlüğümüz, Kamu Hastaneleri Birliğimiz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Başhekimlerimiz, Hekimlerimiz ilgileniyor. Hukuki boyutu var. Hukuki boyutuyla Cumhuriyet Başsavcılığımız, Savcılığımız ve Adliye ilgileniyor. Bu konunun psikolojik boyutu var. Askerlerimizin herhangi bi terapileri varsa Komutanlarımız ilgileniyorlar. Bu konunun provokasyon kısmı var. Yine bu kısmı askeriye, emniyet, istihbarat değerlendirecek. Bu konunun bir de eğitimle alakalı kısmı da var. Yemekle ilgili bir kısım var mı diye bakacak olursak, şu aşamada yok kan değerlerinde. Bu nedenle tüm asker ailelerini, Manisalıları itidalli olmaya davet ediyorum” dedi.

KIŞLAYA 10 GÜN ASKER ALINMAYACAK

Soma’da 2014 yılında Cumhuriyet tarihinin en trajedik iş kazasının yaşandığını ifade eden Özdağ, “O yaşanan maden kazasında elimizde somut bir şey vardı. Ama burada herhangi somut bir şey yok. Şehit olan askerimizin dahi otopsi raporu şu ana kadar çıkmış değil. Kırkağaç’ta ve Doğu Kışla’da yaşanan hadiselerle ilgili yine somut bir şey çıkmadı. 17 Haziran Cumartesi akşamı yaşanan son hadisede ise herhangi bir bulguya rastlanmadı. O nedenle burada her türlü ihtimal düşünülmelidir. Özellikle konu siyasi rant haline getirilmemelidir. Bu konuda özellikle CHP Milletvekillerine sesleniyorum. Lütfen! Bu konuyu siyasi rant malzemesi haline getirmeyin. Bildiğiniz ya da tespit ettiğiniz herhangi bir şey varsa bizimle paylaşın ve birlikte çalışalım. Hukuk, Askeriye, Sağlık Bakanlığı gereğini yapsın. Milli Savunma Bakanlığı ise ihaleyi iptal ederek gereğini yapmış. Şu an Batı Kışla’da er eğitim tugayında bulunan askerler acemilikleri bitip dağıtıma gittikten sonra bu kışlaya 10 gün kadar asker alınmayacak” diye konuştu.

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ

Devlet olarak her türlü tedbirin alındığını kaydeden Özdağ, “Siyaset kurumunun, muhalefet partililerin yardımcı olması gerekirken özellikle Cumhuriyet Halk Partililerin bu noktada daha hassasiyet göstermeleri, duyarlı olmaları gerekiyor. Ayrıca yapmış olduğu sağduyulu açıklamalarından dolayı MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay beye teşekkür ediyorum. Çünkü burada bir kışla ve askerlerimiz söz konusu. Bu askerler bu kışlada eğitiliyorlar. İnsanlar yemin törenine geliyorlar. Bir yandan askerlik vazifesinin hazırlıklarını Manisa’da yaparlarken diğer bir yandan da Manisa geneline baktığımızda askeri kışlalar ve er eğitim tugaylarından dolayı bir kazançta söz konusu. Yaklaşık 16 Bin askerimiz Kırkağaç’ta, Doğu Kışla’da, Batı Kışla’da, Alaşehir’de eğitim görüyor, aileleri yemin törenlerine geliyorlar. Bu insanlarla bu tür algıları oluşturmak doğru değil. CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in davranışı ve askerleri konuşturması doğru değil. Sayın Biçer’in, “Kan değerlerini bize vermiyorlar” gibi sözleri de doğru değil. Zaten Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterimizde konuyla ilgili açıklamasını yaptı. Her şey şeffaflıkla yürüyor. Hiçbir şeyi saklamıyoruz, korumuyoruz. Ama bir Milletvekilinin daha duyarlı, yatıştırıcı olması gerekirken adeta bir canlı yayın yaparak askerleri de ön plana sürerek, konuşturarak adeta konuya malzeme yaparak bir algı yürütmesi doğru değil. Bir deliliniz, belgeniz, teşhisiniz var ise Meclise gelirsiniz ve ilgili Bakanlarla konuşursunuz. Buradan bir infial yaratmak adına bir yayın yapmak ve insanları tahrik etmek doğru değil. Tur Yıldız Biçer siyasi etik içerisinde hareket etmeli” dedi.

MANİSA MEDYASINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yemek firması yöneticisi ve çalışanlarından toplam 24 kişinin gözaltına alındığını ifade eden AK Parti Manisa Millletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Konuyla ilgili Milli savunma Bakanlığımız, sağlık bakanlığımız çok duyarlı hareket ediyor ve Sağlık bakanlığımız uzman bir ekip gönderdi Manisa’ya. Milli Savunma Bakanımız yaşanan hadiseden sonra gece yarısı kalktı geldi, askerlerimizi ziyaret etti ve durum değerlendirmesi yapıldı. Bir infiale gerek yok. Özellikle de Manisa medyasının duyarlılığına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.