YAZ AYLARINDA ÇOCUKLARINIZLA VAKİT GEÇİRİN!

YAZ AYLARINDA ÇOCUKLARINIZLA VAKİT GEÇİRİN!

Uygar Çocuk Anaokulları'nın Genel Müdürü Psikolog Bahar Güneş, okulların kapandığı şu günlerde ailelerin çocuklarıyla birlikte sosyal ve bilişsel gelişim sağlayacak aktiviteler planlamalarını önerdi.

Yaz tatiliyle birlikte, çocukların evde veya sokakta kısıtlı olanaklarla zaman geçirdiğini belirten Bahar Güneş, ailelerin çocuklarıyla beraber planlayacağı aktivitelerle kaliteli zaman geçirmelerinin önem taşıdığını söyledi.

Kış aylarında anne babalar işte, çocuklar ise okulda bulunduğundan, gün içinde ailelerin yeterince bir arada olamadıklarına dikkat çeken Güneş, “Yaz aylarında çocukların yaş grubuna uygun, günlük ve haftalık programlar hazırlanmalı. Okuma alışkanlığı kazandıracak sistematik uygulamalar planlanmalı. Okuma atölyeleri, yaz okulları, spor, doğa gezileri, kültürel ve sosyal aktiviteler, vücut ve el becerilerini geliştirecek oyunlar gibi etkinlikler çocukların gelişimlerini çok olumlu etkiler. Anne - baba ile kaliteli vakit geçiren çocuklar daha donanımlı ve özgüvenli olarak büyür” diye konuştu.

YAZ OKULU PROGRAMI

Uygar Çocuk Anaokulları olarak düzenledikleri yaz okulunda çocukların, evde oturmak yerine yaşıtlarıyla sosyalleşerek kaliteli vakit geçirmelerini sağladıklarını belirten Bahar Güneş, “4, 5, ve 6 yaş gruplarına yönelik yaz okulu kapsamında yüzme kursu, yaz pikniği, güzel sanatlar, İngilizce dersleri, eğlenceli partiler, sinema günleri düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerin yanı sıra; çocukların el beceri ve yaratıcılıklarını geliştiren resim dersi ve İngilizce sınıfını da sunacağız” bilgisini verdi.Okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Güneş, öğrencilerin küçük yaşlarda edindiği yetenek ve becerilerin kalıcı olduğunu, yaz okuluyla bu kazanımların pekiştiğini dile getirdi.

ss.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.