Yelkenler 3. kez rüzgar alacak

Yelkenler 3. kez rüzgar alacak

Çeşme’de yelkenler fora

Çeşme Yelken Kulübü tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Folkart Uluslararası Çeşme Yelken Haftası (International Çeşme Opti Week) 26 Kasım-1 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl 22 ülkeden 300’e yakın sporcunun katıldığı etkinliğe bu yıl 7 ülkeden 340 sporcunun katılacağını ifade eden Türkiye Yelken Federasyonu ve Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, Çeşme’nin yelken sporu açısından oldukça iyi koşullara sahip olduğunu ifade etti.

Dünya markası hedefi

Çeşme’nin coğrafi konumundan dolayı kuvvetli rüzgar alabildiğini hatırlatan Akdurak, “Çeşme su sporlarında birçok yarışmaya ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahiptir. Düzenlenen uluslararası etkinliklerle Çeşme’yi yelken sporunda dünya markası yapmak istiyoruz” dedi.

“Her şey gençlik için”

Kısa süre önce Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı olduğunu belirten Akdurak, Çeşme Yelken Kulübü başkanlık koltuğunu da bu organizasyonla eşi Rebii Akdurak’a devredeceğini söyledi. Her şey gençlik için sloganı ile bu yola çıktıklarını dile getiren Akdurak, birlik olup tüm yelken kulüplerinin sorunlarını çözmek için çalışmalarımıza devam edeceklerini söyledi.

7 ülkeden sporcu katılıyor

Etkinliğe Türkiye’nin yanı sıra, Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, Ukrayna, Fas, İsrail’den sporcular katılacak. Yurtdışından 50 sporcu yarışlara katılırken, Türkiye’den 290 sporcu yer alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.