Yeni sosyal ağ Lotus dünyaya tanıtıldı!

Yeni sosyal ağ Lotus dünyaya tanıtıldı!

Vietnam, kullanıcılara içerik geliştirme ve ana sayfada paylaşım yapma imkanı sunan yeni sosyal ağ Lotus’u dün resmi olarak duyurdu.

Facebook ve Google’ın yoğun olarak kullanıldığı Vietnam, yeni sosyal bir ağ olan Lotus'u resmi olarak duyurdu. Aylar önce pilot olarak kullanımına başlanan Lotus, kullanıcılara içerik oluşturma ve ana sayfada paylaşım yapma imkanı sunuyor. Yaklaşık 200 mühendis tarafından tasarlanan Lotus, Vietnamlı internet şirketi VCCorp tarafından piyasaya sürüldü. Dün akşam gerçekleştirilen Lotus'un tanıtım programında konuşan VCCorp Genel Müdürü Nguyen The Tan, son 10 yılda sosyal medya kullanırken kendini mutlu ve rahat hissetmediğini ifade ederek, “Lotus, bunu değiştirmek için doğdu. Lotun’un kullandığınız süre boyunca pozitiflik yayan ve fikirlerle bağ kuran bir yer haline gelmesini istiyoruz. Lotus, Facebook’la ya da diğer sosyal ağlarla rekabet etmek için doğmadı. İçerik ve içerik oluşturmaya odaklanacağız” dedi.

Enformasyon ve İletişim Bakanı Nguyen Manh Hung ise yatırımcılar, teknoloji toplulukları ve hükümetin “ulusal öneme sahip” bu konuyu çözmek için birlikte çalışacaklarını söyledi. Vietnamlı Bakan Hung, “Hedef, 2020 yılına kadar yerel sosyal ağlarda da yabancı platformlarda olduğu kadar Vietnamlı kullanıcıya sahip olmak” ifadesini kullandı.

Hükümetin yabancı sosyal ağları kontrol etmesinin daha zor olması nedeniyle uygulanabilir alternatifler oluşturma konusunda Vietnamlı şirketleri uyaran Hung, yerel sosyal ağları kullanan Vietnamlıların yabancı sosyal ağları kullananlar kadar fazla olacağını umut ettiğini sözlerine ekledi.

Hükümet verilerine göre 587 milyon Facebook kullanıcısı ve 62 milyon Google hesabı bulunan Vietnam'da, Facebook benzeri sosyal medya ağı Gapo geçtiğimiz ay kullanıcılarla buluşmuştu. Yabancı sosyal ağlarla mücadele kapsamında çeşitli yerel ağların oluşturulması amacıyla piyasaya sürülen Lotus, ilk olarak günlük 4 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.