Yepyeni Parçalarla Artık Yaz Geldi!

Yepyeni Parçalarla Artık Yaz Geldi!

Mayıs ayını ortaladık ve beklediğimiz tecrübeli isimlerin birer birer yeni parçaları piyasaya düşmeye başladı.

Mayıs ayını ortaladık ve beklediğimiz tecrübeli isimlerin birer birer yeni parçaları piyasaya düşmeye başladı. Aramıza yaz öncesi bu son virajda katılan yeni isimler de var tabi. Gerçekten bu müzik bolluğu şimdiden nasıl eğlenceli ve kıpır kıpır bir yaz geçireceğimizin adeta göstergesi gibi. Gelin bakalım bu hafta bizi hangi yeni albümler ve tekliler heyecanlandırmış.

 

Şehir Yalnızlığını Yaşar, Nara ile Bozuyor

1-216.jpg

Son dönemde çoğu sanatçı ve yeni ses, özlediğimiz albüm kültürünü maalesef unutmuş durumda. Çağımızın hastalığı hızlı tüketime en iyi örnek, albüm yerine çıkarılan tekli çalışmalar diyebiliriz. Buna en güzel dur diyen isimlerden biride tecrübeli sanatçı Yaşar. Sesi ve besteleriyle 7 ‘den 77 ‘ye herkesin şarkılarına eşlik ettiği başarılı sanatçı 12 parçalık yeni albümü “Şehir Yalnızlığı” ile karşımızda. Çıkış parçası olan “Nara” ise klibiyle aynı anda albüm çıkışıyla beraber yayınlandı. Söz ve müziği Murat Güneş ‘e ait olan bu güzel parçanın düzenlemesi ise bildiğimiz bir isim olan Mehmethan Dişbudak ‘a ait. Albümü Seyhan Müzik etiketiyle hem dijital platformlarda, hem de müzik marketlerde bulabilirsiniz.

 

Berksan ‘dan Tekli Yerine Albüm; Aşka

2-205.jpg

Sevilen şarkıcı Berksan ‘da tekli çalışma yapmak yerine tam bir albümle karşımıza çıkıyor ve gönüllerimizi fethediyor. Tam 10 adet hareketli ve yaz sezonunda mekanlarda bolca duyacağımız parçalarıyla “Aşka” adlı albümü Poll Production etiketi ile tüm dijital platformlarda yayında. Çıkış parçası olan “Aşka” dahil toplamda 9 şarkının sözleri başarılı şarkıcının kendisine ait. Bir tane de Aysel Gürel şarkısı “Çözemedin” yer alıyor. Müzik ve aranjelerde ise Turaç Berkay Özer ile Volga Tamöz ‘ü görüyoruz. Dileriz yaz öncesi bu albüm uğurlu gelir ve eski günlerde olduğu gibi kendisini yaz sezonunda sürekli sahnelerde görürüz.

 

Göksel, Tam da Şu An Tekrar Aramızda!

3-172.jpg

Pop dünyasında bazı isimler vardır kendi tarzlarıyla adlarını şarkılara bırakırlar. Göksel ‘de tam onlardan birisi. Şarkılarının bütününü dinleyip tarzına çok rahat Göksel şarkıları diyebiliyoruz mesela. En sevdiğim şey bu özelliklerini her yeni şarkılarıyla sürdürebilen sanatçılar. İşte Göksel tam da şu an bunu yapıyor ve yepyeni Göksel şarkısı “Tam da Şu An” ile aramıza geri dönüyor. Alıştığımız tınıları ve başarılı yorumuyla kendisini tekrar dinlemek bana müthiş keyif verdi. Söz ve müziği yine Göksel ‘e ait olan parçanın düzenlemesi ise tabi ki Ozan Çolakoğlu ‘na ait. Avrupa Müzik etiketiyle yayınlanan ve klibiyle beraber bu hafta bizlerle buluşan parçayı tüm Göksel severlerin dinlemesini tavsiye ederim. Şarkıya yabancılık çekmeyeceksiniz…

 

Tuğba Özerk ‘ten Söz ve Müziği Kendisine Ait Yeni Tekli

4-133.jpg

Daha önceki parçaları gibi yine söz ve müziği kendisine ait yepyeni bir tekli “Süslü Günah” ile Tuğba Özerk karşımızda. Güzel şarkıcının bu son çalışması Seyhan Müzik etiketiyle raflarda yerini alıyor. Düzenlemesi Onur Betin ‘e ait olan parçanın klip yönetmenliğini ise Erkan Nas üstlenmiş. Ben oldukça beğendim. Sanki daha önceden parçayı biliyormuşum da eşlik ediyormuşum hissine kapıldım. Kendi çizgisini ve kalitesini her daim koruyan Tuğba Özerk ‘e yaz öncesi başarılar ve bol dinlenmeler diliyorum.

 

Funda Arar Bırakma Beni Klibiyle Ekranlarda!

5-060.jpg

Geçtiğimiz ay dolu dolu “Aşk Hikayesi” adlı albümünü Doğan Music Company etiketiyle piyasaya süren başarılı sanatçı, bu hafta “Bırakma Beni” adlı parçasına klip çekti. Bu yaz sezonu oldukça fazla mekanda duyacağımız hareketli parçanın söz ve müziği Gülşen ‘e, düzenlemesi ise Gülşen ‘in eşi Ozan Çolakoğlu ‘na ait. Bu parça şimdiden radyolarda ve TV kanallarında listelerin üst sıralarına tırmanmayı başardı. Murad Küçük ‘ün yönetmenliğini yaptığı video klibi netd müzik YouTube üzerinden ve tüm TV ‘de yer alan müzik kanallarından izleyebilirsiniz.

 

Kemal Doğulu ile İşte Benim Selfie ‘m

6-024.jpg

Son dönemde kendisini İşte Benim Stilim adlı yarışmanın jüri koltuğundan tanısakta aslında Kemal Doğulu ‘nun eskiye dayanan bir müzik geçmişi var. Fakat bu sefer tarzı oldukça farklı. Tam olarak günümüz Türkçe pop müzik altyapısına sahip özçekim, yani “Selfie” adlı teklisiyle Keman Doğulu uzun bir aradan sonra yeniden şarkıcı olarak karşımızda. Söz ve müziği Burak Öksüzoğlu ‘na ait olan parçanın düzenlemesi ise Hatem Tutkus ve yine Burak Öksüzoğlu ‘na ait. Kıpır kıpır ve hareketli parçanın altında yapımcı olarak tabi ki PDND Müzik ve haliyle Soner Sarıkabadayı yer alıyor. Sözleri kısa ve akılda kalıcı; altyapısı, başarılı dinamiği ile bu şarkıyı özellikle jüri üyesi arkadaşı Kerimcan Durmaz ‘ın yaz boyu çaldığı mekanlarda oldukça fazla dinleyeceğiz gibi gözüküyor.

 

O Ses Türkiye Dicle, Zamanında ile Karşımızda!

7-018.jpg

Çoğumuz aslında kendisini O Ses Türkiye adlı yarışmada “Bilsem Ki” şarkısına kattığı efsane yorum ile tanıyoruz. Sonrasında Murat Boz ‘un vokalistliğini yapan Dicle Olcay, “Zamanında” adlı teklisiyle piyasaya mükemmel bir giriş yaptı. Sözleri Ceren Akın, müziği ve düzenlemesi ise başarılı isim Çağrı Telkıvıran ‘a ait olan parça Felix Yapım ve Doğan Music Company etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında. Klibi ile aynı anda bizimle buluşan parçanın yönetmen koltuğunda ise oldukça tanıdık bir isim olan Gülşen Aybaba oturuyor. Sesi mükemmel, arkasında da bu güçlü isimlerle kendisini bu yaz oldukça fazla duyacağız bundan eminim.

 

Ajda Pekkan & Bahadır Tatlıöz Haftaya Burada!

8-015.jpg

Sürekli yeni işlerle sanat hayatını her seferinde bir adım öteye taşıyan Ajda Pekkan, Bahadır Tatlıöz ile birlikte yeni tekli çalışması “Düşman Mısın, Aşık Mı?” haftaya bizlerle olmaya hazırlanıyor. Ben köşe yazımı yazarken bu yeni parçanın duyurusunu aldım ve şimdiden heyecanlandım. Haftaya yazıma atacağım başlık şimdiden belli oldu sayılır. Ajda Pekkan diyoruz, her işi olay olay olay!

 

Berkay ‘da Tekliler ile Yetinmeyenlerden...

9-010.jpg

Başarılı ve tecrübeli isimlerden Berkay ‘da tekli yapmak yerine 12 şarkıdan oluşan tam bir albüm yapmayı başardı. “Yansıma” adını verdiği albüm bu Cuma günü tüm dijital platformlardan bizlerle buluşacak. Şimdiden sabırsızlanıyorum. Haftaya köşemde tabi ki tüm şarkıları dinlemiş ve sizlere tanıtmış olabilmeyi umuyorum. Dipnot: Albüm kapağı çok güzel olmuş tebrikler!

 

Hazırlayan: Ata Benli

www.twitter.com/atabenli

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.