Yerli güvenlik girişimi 5 milyon dolar yatırım aldı!

Yerli güvenlik girişimi 5 milyon dolar yatırım aldı!

Yerli siber güvenlik girişimi Picus Security, Earlybird’den tam olarak 5 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

2019 Ekim ayında Gartner’in prestijli listesi “Cool Vendors” da yer alan beş siber güvenlik şirketinden biri olan ve adından söz ettiren Picus Security, Earlybird'den 5 milyon dolar yatırım aldı.

Türkiye’nin son dönemdeki en önemli yatırım gelişmesi, Picus Security ile güvenlik sektöründe yaşandı. Earlybird’den 5 milyon dolarlık A Serisi yatırımı alan Picus Security, Türkiye’nin siber güvenlik potansiyelini küresel ölçekte geliştirmeyi hedefliyor. Yeni yatırımla ilgili açıklama yapan Picus Security Kurucu Ortağı ve CEO’su Hamdi Alper Memiş, küresel piyasada bağımsız ve güvenilir bir marka olmayı hedeflediklerini belirtti ve 5 milyon dolarlık yatırımla ilgili olarak şunları söyledi: “Gartner tarafından Cool Vendor seçilmemiz, Avrupa’daki müşterilerimiz ve Avrupa’nın en önde gelen yatırım fonlarından Earlybird ile gerçekleştirdiğimiz stratejik yatırım, doğru yolda doğru vizyonla ilerlediğimizin göstergesi. Bu gelişmelerle birlikte Picus Labs tarafından yapılmakta olan araştırma çalışmaları artacak ve bu sayede dünyada siber güvenlik alanında bilinen ve sözü geçen siber güvenlik araştırma merkezi olma hedefimize ulaşacağız.”

Picus rakiplerine karşı üstün konumda kalmayı sürdürüyor

ABD'li ve İsrailli şirketlerin domine ettiği siber güvenlik pazarında, Türkiye’den başlayan küresel bir başarı hikayesini yazmakla gururlandıklarını ifade eden Memiş, "Bu ülkenin mühendisleriyle, siber güvenlik alanında zor bir problemi çözüyoruz. Gartner tarafından Cool Vendor seçilmemiz ve Avrupa’daki müşterilerimiz teknoloji ve vizyon olarak iyi bir yerde olduğumuzu gösteriyor. Avrupa’nın en önde gelen yatırım fonlarından Earlybird ile gerçekleştirdiğimiz stratejik yatırım ile Avrupa ve Amerika pazarlarında çok daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz ” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.