Yerli tohumlar Seferihisar'dan Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırılıyor

Yerli tohumlar Seferihisar'dan Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırılıyor

Seferihisar Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezinde ürettiği yerli tohumları Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyor.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Başka Bir Tarım Mümkün" vizyonu doğrultusunda, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği Can Yücel Tohum Merkezinde üretilen yerli tohumlar Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırılıyor. can-yucel-tohum-merkezi.jpg

Yerel tohumun sürdürülebilirliği amaçlanan merkez bünyesinde tarım atölyeleri kapsamında her yaş ve kesimden olan öğrencilere alanında uzman eğitmenler tarafından tarım bilinci de aşılanıyor.

Eğitim ve yaş gruplarına özel eğitim içerikleri ile teori ile uygulamanın bir arada olduğu 4 haftalık eğitimler, okul müfredatlarına paralel bir şekilde sürdürülüyor.

Seferihisar Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "Yerel tohumun sürdürülebilirliği için Can Yücel Tohum Merkezimizde ürettiğimiz yerli tohumları Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

location-12461-148877.jpg

Öte yandan merkezle, İzmir tarımına yön vermek için sürdürülebilir temellere dayalı üretim modellerini destekleyip, kırsal ile kent arasında ki bağı güçlendirerek bin yılı aşkın süreçte olumsuz birçok şarta karşı dayanıklılık göstermiş yerel tohumların üretimi amaçlanmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum