Yerli ve milli yapay zeka için geri sayım!

Yerli ve milli yapay zeka için geri sayım!

Turkcell Teknoloji Zirvesi‘nde yerli ve milli yapay zeka duyurusu gerçekleştirildi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yerli ve milli yapay zeka için çalışmalara başlandığını ve çok yakında geleceğini müjdeledi. Terzioğlu ayrıca; 10. genel müdür yardımcım diye lanse ettiği dijital asistanı Alexa’nın Türkçe dil seçeneğine sahip olacağını belirtti.

Yerli ve milli yapay zeka çok yakında geliyor
 

Gelecek yıl yerli ve milli yapay zeka şovu yapacaklarının altını çizen Terzioğlu, veri güvenliği hakkında bir takım açıklamalarda da bulundu. Terzioğlu’na göre; petrol ne ise veri de aynı şey. Nasıl petrol işlendikten sonra değerleniyorsa, veri de işlendikten sonra petrolden kat ve kat daha fazla değerleniyor. Veri analizi yapan firmaların, ülkelerde kaç kişinin yaşadığını ve sosyal medya davranışlarından neler elde edileceğine baktığını söyleyen Terzioğlu, verilerimizi Türkiye sınırları içerisinde tutmamız gerektiğinin ve bunun için çalışmalara çoktan başladıklarını dile getirdi.

Kaan Terzioğlu’nun veri güvenliği açıklamalarını değerlendirecek olursak; yakında gelecek olan yerli ve milli yapay zeka ilk olarak sesli asistanlar ile hayatımıza giriş yapacak. Sesli asistanların topladığı verilerin ya cihaz içerisinde ya da Türkiye sınırları içerisinde saklanacağını düşünüyoruz.

Yerli ve milli yapay zeka
 

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde sahne alan yapay zekanın babası olarak kabul edilen Stuart J. Russell, 5 yıl sonra yapay zekaya sahip robotların sokaklarda dolaşacağını söyledi. J. Russell; yapay zekaya sahip robotlar, çamaşır yıkayacak, tarlada ekin biçecek ve size yemek pişirecekler dedi. Yapay zekanın insanlığın sonunu getireceği komple teorilerine onlardan ne istiyorsak ona göre programlamalıyız şeklinde yanıt veren J.Russel, yapay zekanın hata payının yüzde 2’ye kadar düştüğünü belirtti.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi, 35 bin ziyaretçi ve 500 bin dijital takipçi tarafından takip edildi. Türkiye.Bugün.Şimdi mottosu ile yola çıklan zirvede yerli yapay zekanın müjdelenmesi sevindiri bir haber. Umarız çalışmalar en kısa sürede tamamlanır ve global firmalara rakip olabilecek bir düzeyde kendi yapay zekalı ilk cihazımızı tanıtırız.
 

Kaynak: shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.