Yeşilay ve Kızılay'dan İzmir için iş birliği

Yeşilay ve Kızılay'dan İzmir için iş birliği

Yeşilay İzmir Şubesi ile Kızılay İzmir Şube Başkanlığı arasında bağımlılıklara yönelik koruma, önleme ve danışanlara sosyal destek sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. 

Çocuk ve gençlerin daha sağlıklı ve bilinçli bireyler olmaları için ortak projeler üretilmesi amacıyla yapılan protokol kapsamında Yeşilay ile Kızılay çalışan ve gönüllülerine hem bağımlılıklarla mücadele konusunda, hem de afet yönetimi konusunda bilinçlendirme eğitimleri verilecek. Her iki kurum da düzenlenen etkinlikler ve faaliyetler için birbirlerine tanıtım desteği verecek. Ayrıca Yeşilay İzmir Danışmanlık Merkezi ihtiyaç sahibi danışanlara sosyal destek sağlanacak.

yesilayfoto3.jpg

Türkiye’nin en köklü iki sivil toplum kuruluşunun güç birliği yapmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü şunları söyledi:

“Yeşilay olarak 101 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyoruz. Kızılay da kuruluşundan bu yana afetlerde ve olağan dönemlerde toplumsal hayata önemli katkılarda bulunuyor. Biz iki köklü kurum olarak İzmirliler için aralıksız çalışıyoruz ve bu protokol kapsamında çalışmalarımızı birleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Protokol çerçevesinde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla projelerimizin daha fazla vatandaşımıza ulaşarak fayda sağlamasını hedefliyoruz. Kızılay Şube Başkanlığımıza teşekkür ediyor; iş birliğimizin hayırlı olmasın temenni ediyoruz.”

Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ise, “Yeşilay bizim kardeş kuruluşumuz. Kentimizde böyle bir iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra İzmir’de daha yakın ve daha fazla insana ulaşmak için çalışmalar yapacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

yesilayfoto2.jpg

Protokol kapsamında Kızılay, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) uzmanları tarafından tespit edilen, sosyal ve ayni desteğe ihtiyaç duyan danışanlara ve ailelerine imkânlar dâhilinde destek sağlanacak. Yeşilay İzmir Şubesi de sosyal ve ayni desteğe ihtiyaç duyduğu danışanları ve ailelerini Kızılay’a yönlendirecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.