Yiğit: "Emekliye promosyon bir başka bahara mı kaldı?"

Yiğit: "Emekliye promosyon bir başka bahara mı kaldı?"

Başbakan ve bakanlar değiştiği halde milyonlarca emeklinin beklediği promosyonla ilgili çalışmaların tamamlanmaması “Emekliye promosyon bir başka bahara mı kaldı” sorusunu akıllara getirdi.

1 Kasım seçim vaatleri arasında yer alan emeklilere promosyon konusu yılan hikayesine döndü. Başbakan ve bakanlar değiştiği halde promosyonla ilgili çalışmaların tamamlanmaması ve bu konuda yapılan açıklamaların net olmaması milyonlarca emeklide hayal kırıklığı yarattı. AKP’nin seçim beyannamesinde de yer alan promosyonla ilgili bir çok telefon aldıklarını belirten CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, “Emeklilerin kendilerini arayıp promosyon bir başka bahara mı kaldı” diye sorduklarını belirterek konuyu Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. “Emeklilere promosyon bir lütuf değil haktır” diyen Ali Yiğit, çalışmaların bir an önce sonuçlanması ve ödemelere başlanması için önerge hazırladı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle hazırlanan önergede şu ifadelere yer verildi.

“1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde emeklilere aylıkları karşılığında promosyon verilmesi konusunda Başbakanlık Genelgesi yayınlanmış, promosyon ücretinin de 2016 Haziran ayına kadar kesinleşeceği belirtilmişti. AKP’nin seçim beyannamesine de giren promosyon vaadinin üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen milyonlarca emeklinin bekleyişi devam etmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Emekliye promosyon konusu yalnız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın değil, hükümetin de gündemi. Emeklimizin kazanımı anlamında en ideal çözümü üretebilmek için bankalarla pazarlıklarımızı, görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Acele edersek, bankacıların verdiğini kabul ederiz. Acele edersek, emeklimizin beklentilerini karşılayamayız. Bu anlamda biz de bankalar da en ideal çözümü bulmak için görüşmeleri sürdürüyoruz. Bir bilek güreşidir, devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın Başbakanımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde bu yılsonuna kadar emeklimizin banka promosyonunu sonuçlandırırız.” demiştir. Sayın bakanın açıklamaları doğrultusunda:

1.      Geçen yıl 1 Kasım seçimleri öncesinde AKP’nin seçim beyannamesinde yer alan emeklilere promosyon vaadi, üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen neden çözümlenememektedir?

2.      Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu “Emeklilere promosyon konusunun sadece bakanlığının değil hükümet sorunu olduğunu ve herhalde yıl sonuna kadar sonuçlandırılacağını” ifade etmiştir. Hükümetin bu konudaki iradesi nedir? Emeklilere promosyon ödenmesine ne zaman başlanacaktır?

3.      Sayın Bakan Müezzinoğlu “Emeklilere promosyon konusunda bankalarla bilek güreşi içinde olduklarını” belirtmiştir. Bakanlık ile bankalar arasında bilek güreşine dönüşen promosyonla ilgili hangi konularda uzlaşma sağlanamamaktadır?

4.      Hükümetin talebi ve bankaların bu talebe karşılık önerileri nedir? Uzlaşma sağlanamaması durumunda milyonlarca emeklinin promosyon beklentisi bir başka bahara mı kalacaktır?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.