YILDIRIM: "ATATÜRK'ÜN NİKAHINI KIYAN MÜFTÜNÜN EVİ'Nİ NEDEN GÖRMÜYORSUNUZ?"

YILDIRIM: "ATATÜRK'ÜN NİKAHINI KIYAN MÜFTÜNÜN EVİ'Nİ NEDEN GÖRMÜYORSUNUZ?"

Yıldırım'dan "Papaz'ın Evi" Tepkisi

Ak Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediyesi'nin restore ettiği Aya Pareskevi Kilisesi ve Papaz'ın Evi'ni çocuk kütüphanesine dönüştürmesine tepki gösterdi. Konak'ta yaklaşık 3 bin civarında kayıtlı tarihi yapının bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, bunların içinde yıkılmaya yüz tutmuş yüzlerce Türk-İslam eseri olduğunu vurguladı. Konak Belediyesi'nin başta tarihi camiler ve mescitler olmak üzere Türk-İslam eserlerine duyarsız kaldığını vurgulayan Yıldırım, Papaz'ın Evi'nin çocuk kitaplığına dönüştürülmesinin manidar olduğunu ifade etti. Konak Belediyesi'nin bu kararından vazgeçmesini isteyen Yıldırım, çocuk kütüphanesi için Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın Basmane'deki evini önerdi. Latife Hanım'ın evinin kaderine terk edildiğini anlatan Yıldırım, bu durumun İzmir'in ve Konak'ın ayıbı olduğunu vurguladı.  

c7246aa1-2281-4d7c-82a6-ccecdebde334-(1).jpg

ATATÜRK'ÜN NİKAHINI KIYAN MÜFTÜNÜN EVİ'Nİ NEDEN GÖRMÜYORSUNUZ?

Yıkılmak üzere olan tarihi yapılardan birinin de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım'ın nikahını kıyan İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi'nin evi olduğunu söyleyen Yıldırım, "Sadece Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım'ın nikahını kıyan müftü olarak değil aynı zamanda Yunan işgaline karşı mücadele veren, mitinglerde yaptığı konuşmalarda İzmir ve çevresinde etkili olan milli mücadeleye ruh veren biri olarak bilinen Rahmetullah Efendi'nin Konak'ta 93 yıl önce yaşadığı tarihi ev, adeta can çekişiyor. Basmane Semti'ndeki bu yapının Konak Belediyesi'ne uzaklığı sadece 500 metre. Sayın Başkan kafasını çevirse bir tarihin yok olmak üzere olduğunu görür. Fakat ne hikmetse O'nun ilgi alanına sadece Kiliseler ve Papaz Evleri giriyor. Müslüman bir ülkenin en büyük üçüncü şehrinin kalbinde, çocuk kütüphanesi yapacak başka yer bulamadınız da Papaz'ın Evi'ni mi seçtiniz! Burada art niyet vardır. Kötü niyet vardır. Çocukların bilinç altına yüklenmem istenen sinsi bir mesaj vardır. Konak Belediyesi'nin yaptığı, 'müslüman mahallesinde salyangoz satmaktır.' Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

6ec6b178-e3a3-493d-9c5a-a473ebe8d607.jpg

TOPLUMUN İNANÇ DEĞERLERİYLE DERDİNİZ NEDİR?

Kilise ve Papaz Evi'nin restore edilmesine karşı olmadıklarını ifade eden Yıldırım, "Tarihi eserlerin kurtarılması, kentin kültür mirasının korunması noktasında sürekli çağrılar yapıyoruz. Burada karşı çıktığımız şey, restorasyon değil, restore edilen yerin kullanım şeklidir. Burada amaç, çocukların beynini yıkamak, akıllarını karıştırmaktır. Sizin bu toplumun inanç değerleriyle derdiniz nedir? Tek bir tarihi camiyi, mescidi kurtarmaya çalışmazken, bir papaz evini, kiliseyi çocuk kütüphanesine dönüştürmekle neyi amaçlıyorsunuz?" diye konuştu. Yıldırım, Papaz Evi'nin medeniyetler müze yapılmasının uygun olacağını da sözlerine ekledi.

290aafd4-af2a-4c28-973f-c5345e0a5a7a.jpgdd99b58b-c47c-4858-b8cc-e29e9daa63fe.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.