Yıldırım Darbe Girişiminden 2-3 Gün Sonra Kılıçdaroğlu'nu Arayıp...

Yıldırım Darbe Girişiminden 2-3 Gün Sonra Kılıçdaroğlu'nu Arayıp...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak destek istemiş.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü'nün ev sahipliğinde "15 Temmuz ve Parlamenter Sistem" başlıklı konferansta darbeden 2-3 gün sonra kendisini Binali Yıldırım aradığını açıkladı. CHP lideri Yıldırım'ın kendisine, OHAL getireceklerini söylediğini destek istediğini ifade etti. Destek isteğini reddettiğini söyleyen CHP lideri, parlamentoda CHP'yi savunacak bir partiye ihtiyaç olduğunu söylediğini belirtti.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

15 Temmuz akşamı ben Ankara’ya dönmek istedim uçakların kalmadığını söylediler. Acaba Sabiha Gökçen’den gidebilir miyiz diye düşündük… Ama köprüler kesilmişti. İstanbul’da kaldık.

O gece Başbakan, meclis başkanı ve çok sayıda milletvekili arkadaşımızla görüştüm.

Ertesi gün yine uçaklar kalkmadı, Bakırköy’den karşıya geçip Pendik üzerinden araçla Ankara’ya geldik.

Saat 10:00’da mecliste toplantı olacaktı, yetişemeyeceğimi söyleyince meclis başkanına öğleden sonraya alındı. O gün mecliste yaptığım konuşmada bu darbeyi parlamenter sistemimizin önlediğini kimsenin unutmaması gerekir dedim ve salondakiler de bunu alkışladı.

Darbe demokratik parlamenter sisteme karşı yapılmıştır, demokratik parlamenter sistemimiz darbeyi engellemiştir. Hepimizin demokratik parlamenter sisteme sahip çıkması gerektiğini ısrarla her konuşmamda ifade ettim.


Ardından darbenin 2. veya 3. günü sayın Başbakan aradı. “Biz OHAL getireceğiz” bize destek verir misiniz?

Kullandığım cümle şu: Bu parlamentoda demokrasiyi savunacak bir partiye ihtiyaç var bu da CHP.

Sayın Başbakan bunu büyük bir olgunlukla karşıladı. Ve OHAL parlamentodan geçti. OHAL meşru mu, meşru anayasaya uygun mu uygun?

Aklınıza “neden siz evet oyu vermediniz” sorusu gelebilir. Nedeni şu: bir darbe girişimi yapılmış. Ama tarihte ilk kez bir uzlaşma var. O zaman sayın Başbakana şunu söyledik; bu kadar büyük bir uzlaşı varken darbecilerle mücadele için ne istiyorsanız getirin parlamentoya birlikte yapalım.

Hayır dediler ve bu uygulama geçti. OHAL meşru, peki yapılan uygulama meşru mu? Hayır… Üniversite rektör seçimleri kaldırıldı ne ilgisi var OHAL ile…İyi ki OHAL uygulamalarına evet dememişiz ve demokrasinin yanında durmuşuz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.