Yıldırım: "Suyunuz Nasip Olmadı"

Yıldırım: "Suyunuz Nasip Olmadı"

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım'dan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a 15 Temmuz eleştirisi.

AK Parti Konak İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediyesi’nin 27 gün süren demokrasi nöbetleri boyunca vatandaşlara bir bardak su bile vermediğini belirterek, “Darbeye karşı durup, orada sadece AK partililer varmış gibi alana uğramayan, destek vermeyen, bir bardak suyu dahi millete sunmayanları unutturmayacağız, unutmayacağız. Millete anlatacağız. Konak Belediyesi hangi liyakatle adam almış bugüne kadar. 3 ölçüsü var. Birincisi hanımefendiye ideolojik, mezhepsel yakınlık. İkincisi hanımefendinin eşine yakınlık, cezaevi arkadaşlığı. Üçüncüsü bölücü, ayrılıkçı, marjinal ne kadar sol grup varsa onlara yakınlık” dedi. 

15 Temmuz kahramanlık destanı

Ak Parti Konak İlçe Danışma Meclisi toplantısı İkiçeşmelik semtindeki öğretmenevinde düzenlendi. Yoğun ilginin olduğu toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun, Ak Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, AK Partili meclis üyeleri ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. 15 Temmuz’da yazılan kahramanlık destanının herkes sayesinde olduğunu vurgulayan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, “Bu ülke için topraklar için Türk’ün öz yurdu Anadolu için hayal kuranlar, içeride hain besleyenler, çanak tutunlar, yardım edenler sizin vatanseverliğinizle perişan oldular. Konak Meydanı’na valiliği korumak için yürüyen arkadaşlarımız sizinle gurur duyuyorum. İyi ki ben de bu teşkilatın bir neferiyim. İyi ki Sayın Cumhurbaşkanımızın dava arkadaşlarıyız. O kahır gecesi çok şükür İstanbul ve Ankara başta olmak üzere İzmir’de milletimizin gayretleri sonucu bertaraf edildi. Türkiye’yi Mısır’a benzetmek isteyen hainlere karşı duruş sergilediniz. Eğer Sayın Başbakanım, Sayın Cumhurbaşkanım dik durmasalardı şu an Türkiye olmazdı. Şu an işgalcilerin postalları dolaşıyordu. Dünya bir kez daha Çanakkale’nin geçilmez olduğunu anladı. Bir kez daha Anadolu’ya ayak basamayacaklarını kavradı. Kavramayanlar varmış. Hala senaryolar üretiliyor. İşgal, ayaklanma, parçalanma. Reisimiz ne dedi? Topunuz gelin dedi. Daeş’i ile saldırıyorlar. DHKPC, PKK, PYD ve YPG’si ile saldırıyorlar. Moodys ile saldırıyorlar. Medyaları ile saldırıyorlar. Ama Türkiye dimdik ayakta. Gelecekleri varsa görecekleri de var” diye konuştu.

Konak Belediyesi hangi liyakatle adam alıyor?

Hala hayal kuranların rüyadan uyanması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Bilsinler ki, onları 15 Temmuz gecesi kadar nazik karşılamayacağız. İşgale karşı dik duran direnen, canını kanını ortaya koyduğumuz düşünüyorum. Yerine getirmeyenler de vardı. 27 gün boyunca millete bir bardak su bile vermeyen Konak Belediyesi vardı. Yenikapı ruhu önemlidir. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamandı. Bunlara katılıyoruz. Darbeye karşı durup, orada sadece AK partililer varmış gibi alana uğramayan, destek vermeyen, bir bardak suyu dahi millete sunmayanları unutturmayacağız, unutmayacağız. Millete anlatacağız. Liyakate göre kadroları verin diyorlar. Adama sorarlar. Konak’ta senin belediyen var. Konak Belediyesi hangi liyakatle adam almış bugüne kadar. 3 ölçüsü var. Birincisi hanımefendiye ideolojik, mezhepsel yakınlık. İkincisi hanımefendinin eşine yakınlık, cezaevi arkadaşlığı. Üçüncüsü bölücü, ayrılıkçı, marjinal ne kadar sol grup varsa onlara yakınlık. Bu mudur sizlerin liyakatten anladığınız. Bu mudur sizin ölçünüz. Adında adalet olan partiye laf edeceksin. Hadi oradan. Önce belediyelerine bak” şeklinde konuştu. AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç, “Davamız bayrağımızdır. Gerisi teferruattır. 15 Temmuz gecesi bu oldu. 27 gün boyunca ne yaptı teşkilat. Emre itaat etti. Reisine itaat etti. Eğer Reisimiz bugün de çık derse yine çıkarız. 1 ay boyunca belediyeden yardım gelmedi. Çünkü buna inanmadılar. Acaba tutmazsa, halk bunu engellemezse bunlarla papaz olmayalım dediler” dedi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun, “Biz gücümüzü imandan alırız. Siz de gücünüzü davanızdan aldınız. Bir ümmetin kaderini değiştirdik. Kuşatılmamış tek islam ülkesi Türkiye’dir. 100 yıldır uğraşılan bir ülkeyiz. AK Parti teşkilatı olarak bu kişilerin hayallerini kursaklarında bıraktık” dedi. 

Gelecekleri varsa görecekleri var

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “15 Temmuz’da millet destan yazdı. İzmir ve Konak da destan yazdı. İzmir’in kalbi Konak Meydanı’nda attı. 27 gecelik nöbetlerin büyük çoğunluğunda yer aldım. İzmir’de olmadığım zamanlarda Ankara’daydım. 15 Temmuz’da bir millet post modern bir istilaya nasıl karşı gelir ve etkisiz hale getiriri gösterdi. Türk milleti bunu dünyaya gösterdi. İkincisi olacakmış diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız demokrasi nöbetleri biterken noktalı virgül koydu. Tehlike geçmiş değil. Kalkışma olabilir. Herşeyi deneyebilirler. FETÖ çetesi başta olmak üzere bütün terör örgütleri üst aklın elinde birer taşeron. Bütün tedbirler alınıyor. Rehavete kapılmayacağız. Bizim dünya lideri bir Cumhurbaşkanımız var. İzmir de çok şanslı. Başbakanımız İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım var. Bir daha böyle kalkışma olacak diye yaşantımızı değiştirmiyoruz. Terörün amacı ürkütmek ve korkutmaktır. Olursa gereğini yaparız. Ülkemizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. Bizi kimse yıldıramaz. Gelecekleri varsa görecekleri de var. 241 şehidimiz var. Bir daha gelirlerse 241 bin şehit vermeye hazırız. Bu vatanının toprağından bir parçasını kimseye vermeyiz” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.