Yıldırım: Türkiye'de Hayat Normalde Dönmüştür

Yıldırım: Türkiye'de Hayat Normalde Dönmüştür

Binali Yıldırım darbe girişimi esnasında öldürülen bir kişinin cenazesine katıldı, cenazenin ardından önemli bir açıklama yaptı.

İşte Başbakana Binali Yıldırım'ın konuşmasından önemli satırlar

* Gündüz vatandaşlarımız işinde gücünde olacak. Normal hayatımıza devam edeceğiz. Ama bu çok büyük bir olay.  Akşam hem demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Bu vesile ile şunu özellikle ifade etmek istiyorum .Türkiye'de ticari hayat sosyal hayat normale dönmüştür. Bugünlerde Türkiye'de darbe tamamlanmadı, devam ediyor algısı yaymaya çalışanlara karşı bilinsin isterimki bunların tamamının astı astarı yoktur. Bankacılık sistemimiz işlemlerine devam etmektedir. Borsamız açılmıştır. Tüm finansal kuruluşlarımız faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu tür haberlere ne içeriden ne dışarıdan finansal çevrelerin itibar etmemelerini istiyorum

* Olayın heyecanı ile aşırı tepkiler vermekten sakınalım. Silahlı kuvvetler bizim geleceğimizdir, kurumsal kimliğini zedeleyen bir davranış içinde bulunmayalım. Onların kıyafetinin içine girmiş olanları karıştırmayalım. Halkının üzerine tankları süren, onları tarayan canilerdir. Hak ettikleri her türlü cezayı alacaklardır. 

* Bir bela defedildi, ama işimiz bitmedi. Bu yaşananlar ordumuza mal edilmemelidir. Bu teröristlerin işidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.