Yıldırım'dan ABD'ye tepki: "Bize tehdit sökmez!"

Yıldırım'dan ABD'ye tepki: "Bize tehdit sökmez!"

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ABD'nin rahip Brunson'un bırakılması konusundaki tehditvari açıklaması ile ilgili olarak "Bize tehdit sökmez. ABD tehdit dilinden vazgeçmeli" dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan ABD'ye "Brunson" tepkisi geldi. İzmir'de Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, ABD'nin FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan rahip Andrew Craig Brunson'un serbest bırakılması ile ilgili tehdit dolu açıklamasına tepki gösterdi.

Yıldırım, "ABD tehdit dilinden vazgeçmeli, bu dil bize sökmez. Bizim tavsiyemiz bu ucuz tehdit lisanını ABD'nin bırakması. Türkiye'nin güvenini 15 Temmuz'dan sonra nasıl kazanacak bunun yollarına bakması gerekir"dedi. 

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik hakkında konuşan Yıldırım, "Seçim öncesi bu konu yoğun bir şekilde gündeme geldi. Nihayet Meclis yasama dönemini sona erdirmeden bu konuda bir düzenleme yaptı. Ancak daha kalıcı bir çözüme ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.