Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

"Bölücüleri Cesaretlendirmeyi Bırakın"

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, İzmir’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teröre destek veren açıklamalar yaptığını vurgulayarak, “Kınıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun vatanını milletini seven insanların yaşadığı bu şehirden teröre destek veren açıklamalar yapması bütün İzmirliler gibi bizleri de derinden üzdü. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Atatürk’ün kurduğu, ulusalcı duruşuyla bilinen CHP’nın başına yakıştırmıyorum. Ona tavsiyem Sezgin Tanrıkulu’nu alarak daha yakın oldukları HDP’ye geçsinler” dedi. 

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Eşrefpaşa semtinde Taner Deniz’in işyeri açılışını yaptı. Açılış kurdelesini kestikten sonra bir konuşma yapan Başkan Yıldırım, “Bugün burada Taner Deniz kardeşimizin yeni işyerinin açılışını gerçekleştirdik. Rabbim bol kazançlar nasip etsin. Bütün engelleme çabalarına, çevre ülkelerdeki krizlere rağmen ülkemiz büyümesini sürdürüyor. Bütün esnafımıza hayırlı işler diliyoruz. Esnafımız toplumun  bel kemiğini oluşturuyor. Bu tür mekanlara yenilerinin eklenmesini diliyoruz. Tüm şer odaklarına, hainlere rağmen ülkemiz, esnafımız, iş dünyamız dimdik ayakta. Bir taraftan da şer odaklarıyla, terörle mücadele ediyoruz. Ülkemizi zayıflatmak isteyen iç ve dış mihrakların maşaları PKK, PYD, DAEŞ ve FETÖ ülkemize karşı savaş ilan etmiş durumda. Milletimiz basiretli, dirayetli. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın sayesinde üzerimize gelen bu belaları defediyoruz” dedi. Hukuk tanımayan ve teröre her türlü desteği veren HDP’nin bazı milletvekillerine yönelik operasyon hakkında da konuşan Yıldırım, “Bu operasyon kaynağında bu milletvekillerinin devlet otoritesini, yargı ve hukuku tanımamazlığı yatıyor. Bu hukuk tanımamazlığa yönelik yapılan operasyona tepkiyi İzmir’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu veriyor. Kılıçdaroğlu’nun Milli Mücadele'nin noktalandığı bu şehirden teröre destek veren açıklamalar yapması bütün İzmirliler gibi bizleri de derinden üzmüştür. Terör örgütünü destekleyen yapılara operasyon yapılıyor. Ses her defasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanından ve bazı milletvekillerinden geliyor. Kılıçdaroğlu’nun ‘seçimle gelen seçimle gider’ şeklindeki açıklamasını olayı çarpıtarak operasyonlara üstü kapalı olarak destek vermesini önce CHP İzmir milletvekillerinin proteste etmesini sonra da İzmirlilerin topyekün bu aymazlığa karşı durmasını bekliyoruz. Terörle ilişkilendirilen, teröre açık açık destek vermekten intina etmeyen, bu ülkenin bölünmesini arzulayan, bölünmesi için mücadele eden, bu ülkeye ihanet içinde olanların yargılanmasını engel olmayanlara elbette ki fırsat vermeyeceğiz” dedi. 

Kılıçdaroğlu devletin yanında olmalı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den yaptığı açıklamaları bir İzmirli olarak içine sindiremediğini belirten Yıldırım, “Bu açıklamaların düzeltmesini, terörü destekleyen ifadelerden kaçınmasını, devletinin milletinin yanında durmasını bekliyoruz. Bölücü terör örgütü PKK, Diyarbakır’da tonlarca bomba patlattı. Orada 8 canımız gitti. Polislerimiz şehit oldu. Sabah işine giden vatandaşlarımız hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı sadece operasyonları eleştiriyor. Diyarbakır’daki patlamayı kınayan, terör örgütünü eleştiren bir tane açıklaması yok. Bir İzmirli olarak, Konak’ta siyaset yapan bir vatandaş olarak kentin kalbinden Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Bölücü terör ağzıyla konuşmayı bırakın. Devletinizin ve milletinizin yanında yer alın." diye konuştu.

Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç, “Hukuk tanımamazlık Konak Belediyesi’nde de var. Konak halkı 3 senedir bir yatırım görmedi. Tavsiyemiz savcılarımıza hakimlerimize güvensinler ve iş yapsınlar. İcraat yapsınlar, konuşma ile zaman geçirmesinler” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.