YÖK Başkanı Özvar, Ege Üniversitesi senato toplantısına katıldı

YÖK Başkanı Özvar, Ege Üniversitesi senato toplantısına katıldı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ege Üniversitesi'nin senato toplantısına katılarak uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Araştırma Üniversiteleri Toplantısı için Ege Üniversitesinde bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitenin senato toplantısına katılarak üst yönetim ve akademisyenlerle bir araya geldi.

prof-dr-necdet-budak-prof-dr-erol-ozvar.jpg

Araştırma Üniversiteleri Toplantısına ev sahipliği yapan Ege Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür eden Prof. Dr. Erol Özvar, “Ege Üniversitesine ev sahipliğinden ötürü teşekkür ediyorum. Toplantımızın İzmir’de gerçekleşmiş olması gerçekten ayrı bir güzellik ve anlam kattı. Bu toplantı; akademik performansı, üretkenliği, yayın kapasitesi ve kalitesi belirli bir seviyenin üstüne çıkmış üniversitelerle tam bir iletişim içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir toplantı oldu” dedi.

Üniversitelerin daha fazla görünür olması adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Özvar, “Görünür olmak elbette çok objektif bir kavram. Bizim kastımız; yayınlarımızla, üretimlerimizle, bilimsel araştırma kalitemizle ve yetiştirdiğimiz insan gücüyle görünür olmaktır. Uluslararası arenadaki görünürlüğümüzü saygınlığa bağlıyoruz. Bu da ancak üniversitemizin, dünyadaki üniversitelerle rekabete girebilmesi ve üretken olmasıyla mümkündür. Ege Üniversitesinin ve diğer üniversitelerin son yıllarda uluslararası alanda daha görünür olmaları, uluslararası büyük kuruluşların dikkatini çekiyor. Üniversitelerimiz, uluslararası alanda, diplomasi masasında ülkemizin önemli kartları arasındaki yerini aldı. Ege Üniversitesi de uluslararasılaşma yönünde önemli mesafe kat eden üniversitelerimizden birisi. Genel olarak üniversitelerimiz, kendi yağında kavrulan, içine kapanık değil, ürettiğini tüm dünyayla paylaşan kurumlar olmalıdır” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ı üçüncü kez üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Ege Üniversitesi olarak, Prof. Dr. Özvar’ın belirlediği YÖK vizyonu doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak Türk yükseköğretimine devletimizin kalkınma planları ve Cumhurbaşkanlığımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda katkılar vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üniversitemizin her bir ferdi ile sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmaya, üretmeye, bilimsel bilgiyi faydaya dönüştürmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a bir kez daha üniversitemize destekleri için şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.

PROF. DR. ÖZVAR AZERBAYCANLI ÖĞRENCİLERLE FUTBOL MAÇI YAPTI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar; Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) arasındaki çift diploma anlaşması gereği Türkiye’de bulunan Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya geldi. ADAU öğrencilerinin oluşturduğu takım ile Ege Üniversitesi Masterler Takımı arasında oynanan futbol maçına da katılan Prof. Dr. Özvar, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ile birlikte sahada yer alarak maçın heyecanına ortak oldu.

ege-yok-baskani-prof-dr-ozvar-eu-senato-toplantisina-katildi-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.