Yol kenarlarında var! Pis kanı temizliyor...

Yol kenarlarında var! Pis kanı temizliyor...

İşte böbrekleri temizleyen o besinler...

Çoğu zaman hiçbir belirti vermeden ilerleyen böbrek hastalıklarına yakalanmamak için doğru beslenmek çok önemli. Birtakım besinler de bu konuda büyük destek sağlıyor. 

1-Elma

İçerisinde bol miktarda lif bulunduran elmayı böbrek hastalıklarından korunmak için tüketebilirsiniz. Ayrıca mesane ve idrar problemlerine karşı iyi geldiği de biliniyor.

2-Ayrık otu

Yol kenarlarında kolaylıkla bulabileceğiniz ayrık otu, pis kanı ve vücuttaki toksinleri temizler.

3-Balkabağı

Böbrekte biriken taşların dışarı atılmasını sağlar. Böbrekleri temizler.

4-Maydanoz

Vücuda enerji vermesinin yanı sıra hastalıklara karşı kalkan görevini görür.

5-Mürdüm eriği

Vücutta demir emilimine yardımcı olan mürdüm eriği, A-B-C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Böbrek başta olmak üzere, kalp ve kolesterol hastalıklarına da iyi gelir.

6-Somon

Tıpkı elma gibi hasta olmadan önce de hastalıktan koruyucu ve böbreğin rahat bir şekilde tüm fonksiyonları gerçekleştirmesi için gerekli olan tüm mineralleri de içerir.

7-Pirinç

Pirinç ve pirinç lapaları böbrek hastalıklarında kaybolan kalorilerin yerine konması ve hastalık seyrinin düzelmesi, yaşam kalitesinin artması açısından oldukça önemlidir.

8-Adaçayı

Sindirim sistemine bağlı birçok sorunu gideren adaçayı haftada birkaç defa tüketildiğinde hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları giderir. İçerisinde bulundurduğu A, B ve C vitaminleri sayesinde böbreklerinize bağlı birçok rahatsızlığı önleyemeye yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.